Fotografija: Rezani duhan/Foto: Bozidar Vukičević/CROPIX (ilustracija)
Rezani duhan/Foto: Bozidar Vukičević/CROPIX (ilustracija)

Umirovljenik dobio zatvorsku kaznu jer je ženi na tržnici prodao pola kilograma duhana

77-godišnji muškarac bavi se poljoprivredom, udovac je, ima troje djece i mirovinu od 418 eura. Do sada nije bio kažnjavanUmirovljenik u dobi 77 godina osuđen je na zatvorsku kaznu jer je jednoj ženi prodao pola kilograma duhana za 20 eura, piše Danica.hr.

Prema presudi donesenoj ovih dana, 77-godišnjak je lani u studenome oko 8.30 sati na Gradskoj tržnici u Križevcima ženi prodao 500 grama sitno rezanog duhana koji je bio pakiran u pvc vrećici.

Sudac kaže kako je to učinio protivno odredbi Zakona o trošarinama znajući da duhan nije bio označen duhanskim markicama Ministarstva financija RH. Dobio je pet mjeseci uvjetnog zatvora i mora platiti 40 eura troškova kaznenog postupka.

Ženi oduzeli duhan

Umirovljenik je, inače, prekršajno i kazneno neosuđivan. Udovac je, ima troje djece i mirovinu od 418 eura. Bavi se poljoprivredom. Presuda je nepravomoćna i na nju se može žaliti.

Spornu prodaju duhana na križevačkoj tržnici zatekli su carinici koji su bili u ciljanoj kontroli. Od žene su privremeno oduzeli pola kilograma duhana, a sud joj je to trajno oduzeo i stavio na raspolaganje Policijskoj postaji Križevci, piše Danica.hr.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!