Fotografija: 
Foto: Goran Sebelic/CROPIX (Ilustracija)
Foto: Goran Sebelic/CROPIX (Ilustracija)

Uhvaćeni s prstima u pekmezu: "U okolici Daruvara ubili srnjaka, pronađen očišćen u autu"

Očišćena srneća divljač - srnjak, koža i utroba su očevidom izuzeti iz vozila i predani lovočuvaru lovačke udruge koji je izjavio da se radi o srnjaku starosti oko jedne godine, vrijednom oko 200 euraDva muškarca iz okolice Daruvara "pala" su u ruke policajcima koji su ih ponedjeljak zatekli u krivovolovu. 

Kako javlja bjelovarsko-bilogorska policija, za kazneno djelo prozutakonitog lova i ribolova prijavljeni su 49-godišnjak i 25-godišnjak. 

- Sukladno dogovoru, 49-godišnjak je osobnim automobilom došao po 25-godišnjaka u okolici Daruvara, od kuda su se navedenim automobilom uputili u lovište koje ima u zakupu jedna lovačka udruga iz Daruvara. 25-godišnjak je iz puške s užlijebljenim cijevima odstrijelio srneću divljač - srnjaka, kojeg su zatim stavili u osobni automobil i prevezli na adresu prebivališta jednog od sudionika. Očišćenu srneću divljač je 25-godišnjak odložio u svoj osobni automobil gdje su je pronašli policijski službenici - priopćila je policija.

Policija oduzela oružje

Očišćena srneća divljač - srnjak, koža i utroba su očevidom izuzeti iz vozila i predani lovočuvaru lovačke udruge koji je prilikom preuzimanja divljači izjavio da se radi o srnećoj divljači - srnjaku, starosti oko jedne godine, vrijednosti oko 200 eura.

Od 25-godišnjaka je oduzeta lovačka puška s užlijebljenim cijevima, spremnik puške, 3 komada streljiva i oružni list dok je od 49-godišnjaka također privremeno oduzeto oružje i streljivo koje je posjedovao uz oružni list, javila je policija. 

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!