Fotografija: Policajci su muškarca uhvatili tijekom redovne kontrole prometa/Foto: Ronald Gorsic/CROPIX (ilustracija)
Policajci su muškarca uhvatili tijekom redovne kontrole prometa/Foto: Ronald Gorsic/CROPIX (ilustracija)

Uhvaćen u Doljanima kako vozi pod zabranom: Kazna je do 20.000 kuna ili zatvor do 60 dana

66-godišnjak je zbog počinjenog prekršaja uhićen i priveden na nadležni Prekršajni odjel Općinskog suda u Bjelovaru, gdje je nakon saslušanja pušten na sloboduVozač u dobi od 66 godina uhićen je i priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Bjelovaru jer je vozio auto pod zabranom upravljanja.

Naime, policajci iz Daruvara zaustavili su jučer u 9.35 sati u Ulici Hrvatskih branitelja u Doljanima 66-godišnjeg muškarca koji je bio za upravljačem osobnog automobila daruvarskih registracijskih oznaka za vrijeme dok mu je rješenjem Policijske postaje Daruvar izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B" kategorije.

Vrijeđao policajce

- 66-godišnjak je zbog počinjenog prekršaja uhićen i priveden na nadležni Prekršajni odjel Općinskog suda u Bjelovaru, gdje je nakon saslušanja pušten na slobodu - kažu u PU bjelovarsko - bilogorskoj.

Inače, prema Zakonu, kazna za upravljanje vozilom za vrijeme zabrane je od 10.000 do 20.000 kuna, ili do 60 dana zatvora.

Istog dana u 23.07 sati u Ulici Mirka Bogovića u Bjelovaru, policijski su službenici u kontroli prometa zatekli 52-godišnjaka da upravlja osobnim automobilom bjelovarskih registracijskih oznaka. Ponudili su mu alkotestiranje koje je odbio, a uz to je pogrdnim riječima vrijeđao policijske službenike. 52-godišnjak je nakon toga uhićen, priveden u prostorije policije te smješten u posebnu prostoriju do privođenja, uz optužni prijedlog na nadležni Prekršajni odjel Općinskog suda u Bjelovaru.