Fotografija: Muškarac je Šumariji Garešnica prouzročio veliku materijalnu štetu/ Foto: Luka Gerlanc/CROPIX (ilustracija)
Muškarac je Šumariji Garešnica prouzročio veliku materijalnu štetu/ Foto: Luka Gerlanc/CROPIX (ilustracija)

Uhvaćen lopov koji je Šumariji ukrao 70 armaturnih mreža i njima ogradio svoje zemljište

Sumnja se da je 32-godišnjak početkom srpnja angažirao 51-godišnjaka te su koristeći traktor i prikolicu nedaleko od mjesta Dišnik, Velika Bršljanica i Prokop ukrali armaturne mreže, kažu iz policijePolicijski službenici Policijske postaje Garešnica proveli su kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo „Krađa“  iz članka 228. Kaznenog zakona.

Kako su naveli, navedeni muškarac krao je armaturne mreže, a potom ih rezao i ograđivao svoje zemljište.

- Sumnja se da je 32-godišnjak početkom srpnja angažirao 51-godišnjaka te su koristeći traktor i prikolicu nedaleko od mjesta Dišnik, Velika Bršljanica i Prokop ukrali 70 armaturnih mreža vlasništvo Šumarije Garešnice. 32-godišnjak je to izrezao na manje komade te je s njima ogradio svoje zemljište na području Općine Berek, naveli su iz PU bjelovarsko-bilogorske.

Ogromna šteta

Dodaju i to da su armaturne mreže od 32-godišnjaka privremeno oduzete, a on je tom krađom oštetio Šumariju Garešnica za nekoliko desetaka tisuća kuna.

- U vezi navedenog slijedi izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru, zaključili su iz PU bjelovarsko-bilogorske.