Fotografija: Foto: Nikša Duper/CROPIX (Ilustracija)
Foto: Nikša Duper/CROPIX (Ilustracija)

Uhvaćen lopov koji je opljačkao trgovinu u Kraljevcu i Prgomelju: "Ukrao je polog, kavu i cigarete"

Policajci su detektirali vozilo osječkih oznaka koje se dovodilo u vezu s provalom, a njime je upravljao 31-godišnji muškarac koji je uhićenPolicaci PU bjelovarsko-bilogorske uhvatili su lopova koji je provalio u dvije trgovine u Kraljevcu i Prgomelju. 

Kako su izvijestili iz PU bjelovarsko-bilogorske, u noći s utorka na srijedu provaljeno je u trgovinu mješovitom robom u Kraljevcu iz koje je ukraden blagajnički polog, cigarete, kava i čokolade te metalni sef u kojem se nalazio dnevni utržak. Nakon provale lopov se s ukradenim predmetima udaljio vozilom, a ukupna vrijednost ukradenih predmeta je veća od 700 eura.

Odlična suradnja

- Kvalitetnim operativnim radom i pravovremenim reagiranjem na terenu, policijski službenici detektirali su osobno vozilo osječkih registarskih oznaka koje se dovodilo u vezu s počinjenjem kaznenog djela provale. Vozilom je upravljao 31-godišnji hrvatski državljanin koji je uhićen i priveden u službene prostorije policije - kažu u PU bjelovarsko-bilogorskoj i dodaju kako je uhićenje rezultat odlične suradnje policijskih službenika susjednih policijskih postaja, Policijske postaje Križevci i Policijske postaje Bjelovar.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem potvrđena je osnovana sumnja da je 31-godišnjak počinio kazneno djelo provale u trgovinu mješovitom robom u Kraljevcu. Temeljem naloga suda obavljena je pretraga vozila, a pretragom su pronađeni ukradeni predmeti.

Zaradio kaznenu prijavu

Tijekom istrage utvrđeno je da se 31-godišnjak dovodi u vezu i s provalom u još jednu trgovinu mješovite robe, i to u noći s 5. na 6. svibnja u Prgomelju.

Lopov je tada razbio staklo i ušao u trgovinu gdje je ukrao cigarete i druge proizvode.

- Protiv 31-godišnjeg muškarca slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru zbog počinjenih provala u trgovine mješovitom robom u Kraljevcu i Prgomelju - napominju u PU bjelovarsko-bilogorskoj.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!