Fotografija: Obojicu vozača čeka sud/ Foto: Josko Supic/CROPIX (ilustracija)
Obojicu vozača čeka sud/ Foto: Josko Supic/CROPIX (ilustracija)

Uhićena dva pijana vozača. Prvi vozio s 2.69, drugi s 1.15 promila i bez vozačke dozvole

Obojica vozača zadržana su do otrežnjenja i bit će privedena na Prekršajni odjel Općinskog suda u žurnom prekršajnom postupku, kažu iz policijeBjelovarski policajci u ponedjeljak su uhitili dva vozača jer su vozili pijani, a jedan od njih nikada nije položio vozački ispit niti jedne kategorije.

Mrtav pijan

Naime, kako su izvijestili iz PU bjelovarsko-bilogorske, najprije su u prometu zatekli vozača koji je u vozio mrtav pijan.

- U ponedjeljak, 1. kolovoza u 19.30 sati u Bjelovaru, u Baranjskoj ulici u kontroli prometa zatečen je 37-godišnjak da upravlja osobnim automobilom VW Polo, bjelovarskih registracijskih oznaka pod utjecajem alkohola od 2,69 g/kg. On je uhićen i priveden u službene prostorije policije gdje je smješten do otrežnjenja, poručili su iz bjelovarske policije te dodali da će vozač u utorak, 2. kolovoza će biti doveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u žurnom prekršajnom postupku.

Bez položenog vozačkog ispita

Drugog vozača u prometu su zatekli u noći s ponedjeljka na utorak. Iako je njemu izmjerena bitno manja koncentracija alkohola, i dalje je bio po znatnim utjecajem, a pored toga ustanovljeno je da nikada nije položio vozački ispit.

- Noćas, oko 02.35 sati u Bjelovaru, u Zagrebačkoj ulici također u kontroli prometa zatečen je 26-godišnjak da upravlja Renault Cliom, zagrebačkih registracijskih oznaka prije stjecanja prava na upravljanje jer nije položio vozački ispit niti jedne kategorije i još k tome pod utjecajem alkohola od 1,15 g/kg. I on je također uhićen i smješten u službenim prostorijama policije do otrežnjenja i privođenja na Prekršajni odjel Općinskog suda u Bjelovaru, zaključili su iz PU bjelovarsko-bilogorske.