Fotografija: Foto: Ronald Gorsic/CROPIX (ilustracija)
Foto: Ronald Gorsic/CROPIX (ilustracija)

Uhićen muškarac koji je bez vozačke dozvole vozio auto s lažnom stranom registracijom

Zbog počinjenih prekršaja 56-godišnjak će u utorak, 20. prosinca, biti priveden uz optužni prijedlog na nadležni Prekršajni odjel Općinskog suda u Bjelovaru, kažu iz policijeBjelovarski policajci u ponedjeljka su na Radićevom trgu uhvatili muškarca koji je vozio automobil s nepripadajućim inozemnim registarskim pločicama i to bez vozačke dozvole.

- U ponedjeljak oko 22.15 sati u Bjelovaru, na Trgu Stjepana Radića, policijski su službenici u kontroli prometa zatekli 56-godišnjaka da upravlja osobnim automobilom marke Citroen na kojem su se nalazile nepripadajuće inozemne registracijske oznake. Nadalje, utvrđeno je da 56-godišnjak upravlja vozilom za vrijeme dok su mu rješenjima Općinskog suda u Bjelovaru izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije te u vrijeme kada mu je rješenjem ove policijske uprave vozačka dozvola poništena zbog prikupljenih 12 negativnih prekršajnih bodova. Budući da je 56-godišnjak evidentiran kao recidivist prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od njega je privremeno oduzet osobni automobil Citroen, izvijestili su iz PU bjelovarsko-bilogorske.

Već danas na sudu

Kako kažu, zbog počinjenih prekršaja 56-godišnjak je uhićen te će u utorak, 20. prosinca, biti priveden uz optužni prijedlog na nadležni Prekršajni odjel Općinskog suda u Bjelovaru.

Iz policije dodaju i to da zbog počinjenog kaznenog djela „Krivotvorenje isprave“ iz članka 278. stavka 1. u vezi stavka 3. Kaznenog zakona, protiv 56-godišnjaka slijedi kaznena prijava nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru.

Dobijete informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!