Fotografija: Foto: Željko Šmit
Galerija
Foto: Željko Šmit

Ubojici bjelovarskog branitelja Stjepana Batkovića produljen pritvor: "Nisu ispitani svi svjedoci"

I.K.(45) u istražnom zatvoru je od 27. prosinca kada je uhićen zbog sumnje da je u Bjelovaru pod utjecajem alkohola namjerno pregazio i ubio svog prijatelja Stjepana Batkovića (53)Na zahtjev Županijskog državnog dovjetništva bjelovarski sud u subotu je na još mjesec dana produljio istražni zatvor za I. K. (45), osumnjičenog za nezapamćen zločin koji je krajem prosinca zgrozio Hrvatsku. 

On je, podsjetimo, uhićen  27. prosinca zbog sumnje da je automobilom namjerno pregazio svog prijatelja, Stjepana Batkovića Batka (53) čije su ozljede bile toliko teške da je odmah preminuo.

Udario ga iz osvete

Do svega je, kako je tada izvijestilo tužiteljstvo, došlo nakon što je Batković izudarao I.K. drvenom palicom po glavi i tijelu. Napadnuti I. potom je sjeo u automobil i udaljio se, ali se onda vratio i namjerno velikom silinom iz osvete udario Batkovića. Njegovo beživotno tijelo odletjelo je u ogradu obližnje kuće gdje su i dan nakon nezapamćene tragedije bili vidljivi tragovi krvi.

Poginuli Stjepan Batković Batak/Foto: Privatni album
Poginuli Stjepan Batković Batak/Foto: Privatni album

Kako doznajemo, sud je istražni zatvor produljio jer još uvijek nisu ispitani svi svjedoci, pa je I.K. nužno zadržati iza rešetaka kako ne bi utjecao na iskaze svjedoka. 

Obojica bili pod utjecajem alkohola

Također, sudac istrage produljio mu je istražni zatvor i zbog opasnosti da bi mogao počiniti novo kazneno djelo. Čekaju se i nalazi svih provedenih vještačenja s obzirom da je očevid u ovom slučaju bio vrlo kompleksan. Zasad se pouzdano zna da su obojica u trenutku strašnog događaja bili pod utjecajem alkohola.

Neslužbeno se moglo čuti kako je I. na mjestu događaja izmjereno 1.4 promila alkohola u krvi, no detaljno će sve pokazati nalazi toksikološkog vještačenja. I u tijelu preminulog Batkovića pronađen je alkohol, no nije poznato u kojoj koncentraciji. 

U ovom zločinu ŽDO u Bjelovaru počinitelja tereti za najteže kazneno djelo teškog ubojstva iz osvete, za što mu prijeti kazna od najmanje deset godina pa do kazne dugotajnog zatvora. Prilikom prvog ispitivanja 29. prosinca, na dan kada je Batković sahranjen u Bjelovaru, njegov egzekutor izjavio je kako se ne smatra krivim za taj zločin te da se radilo o nesretnom slučaju.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!