Fotografija: Kopitza dovode u Heinzelovu/ Foto: HRT/screenshot
Kopitza dovode u Heinzelovu/ Foto: HRT/screenshot

Ubojica djece ispitan u policiji: "Branio se šutnjom, psihički je relativno stabilno"

Kopitza sada vraća na Oranice, nakon čega će biti pozvan na ispitivanje u prostorije Županijskog državnog odvjetništva
Harald Kopitz, 52-godišnji austrijski državljanin osumnjičen za trostruko ubojstvo svoje troje djece proteklog vikenda u zagrebačkim Mlinovima, ispitan je u sjedištu Kriminalističke policije u Heinzelovoj ulici.

Ispitivanje Kopitza potrajalo je otprilike pola sata, a Kopitz je nio u društvu branitelja Marka Ivice, piše Jutarnji list.

Medicinski vještaci

- Moj branjenik, kojeg sam dobio po službenoj dužnosti, kratko je iznio svoju obranu, odnosno branio se šutnjom. Pročitana mu je poruka o pravima. Što se tiče njegovog psihičkog stanja, relativno je stabilno. Na idućem potezu su medicinski vještaci koji će utvrditi njegovo psiho-fizičko stanje u trenutku počinjenja kaznenog djela, rekao je odvjetnik Ivica okupljenim novinarima ispred sjedišta Kriminalističke policije.

Na upit koji su daljnji pravni koraci, odvjetnik je dodao kako se Kopitza sada vraća na Oranice, nakon čega će u jednom trenutku, najvjerojatnije već danas, biti pozvan na ispitivanje u prostorije Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu.

Psihijatrijska bolnica

Nakon što ga ispitaju i u Državnom odvjetništvu protiv Kopitza će, temeljem policijske kaznene prijave, biti pokrenuta istraga za ubojstvo djece, a od suca istrage tužiteljstvo će zatražiti određivanje istražnog zatvora.

Ubojica je i službeno uhićen sinoć oko 19,45 sati nakon što je otpušten iz psihijatrijske bolnice Vrapče.

Tamo je doveden ranije tijekom dana nakon izlaska iz bolnice Sestara milosrdnica u kojoj je hospitaliziran jer je u noći brutalnog zločina pokušao samoubojstvo uzevši veću količinu psihifarmaka, ali nedovoljnu da bude smrtonosna, piše Jutarnji list.