Fotografija: Policija će i dalje provoditi slične akcije/Foto: Nikša Stipaničev CROPIX (ilustracija)
Policija će i dalje provoditi slične akcije/Foto: Nikša Stipaničev CROPIX (ilustracija)

U svega tri sata policija uhvatila 28 vozača koji nisu stali na STOP ili nisu koristili žmigavce

Rezultati akcije puno ne znače ako sudionici u prometu nisu prepoznali značaj nepoštivanja ovih odredbi, zbog čega će policijski službenici i nadalje provoditi ovakve akcije, kažu iz policijeU svega tri sata, koliko je trajala akcija, policija je na području Bjelovarsko-bilogorske županije utvrdila 28 prometnih prekršaja nepoštivanja znaka STOP i nekorištenje pokazivača smjera.

- Ukupno su utvrđena 33 prometna prekršaja od čega je njih 28 bilo u skladu s akcijom. Točnije 12 prekršaja odnosilo se na nekorištenje pokazivača smjera, a 16 na nepoštivanja prometnog znaka STOP, izvijestili su iz PU bjelovarsko-bilogorske. 

Tri novčane kazne

Dodaju i to da su za utvrđene prekršaje izdana su 24 upozorenja, pet izvješća o počinjenom prekršaju, a naplaćene su i tri novčane kazne.

- Rezultati akcije, odnosno ove brojke puno ne znače ako sudionici u prometu nisu prepoznali značaj nepoštivanja ovih odredbi, zbog čega će policijski službenici i nadalje provoditi ovakve ciljane akcije, kažu iz policije.

Policija upozorava

Također, dodaju i to da svakodnevnim praćenjem stanja u prometu razvidno je da sudionici čine razne prekršaje, a jedan dio prekršaja ima za posljedicu lakše ili teže prometne nesreće. Jedan od takvih prekršaja je i ne davanje pokazivača smjera, propisano odredbama članka 44. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

- Samo ne davanje pokazivača smjera pojedinog sudionika, može ugroziti ili u zabludu dovesti druge sudionike koji se kreću iza takvog sudionika ili mu dolaze iz suprotnog ili bočnih smjerova. Uz navedeno, svjedoci smo i čestih primjedbi sudionika u prometu, ali i raznih medija kao se navedeni prekršaj minorizira i ne dovoljno sankcionira. Predmetni prekršaj učestalo se radi u prometu, što iritira druge sudionike u prometu i može, kako smo naveli dovesti i do težih prometnih nesreća, zaključili su iz bjelovarske policije.