Fotografija: 
Požar je nastao tehničkim uzrokom, odnosno došlo je do zapaljenja iverja u sušari/Foto: Tomislav Kristo/CROPIX (Ilustracija)

 
Požar je nastao tehničkim uzrokom, odnosno došlo je do zapaljenja iverja u sušari/Foto: Tomislav Kristo/CROPIX (Ilustracija)  

U postrojenju sušare Kronošpana došlo do požara i eksplozije: "Jedan je radnik (23) ozlijeđen

Očevidom je utvrđeno da je došlo do zapaljenja iverja u sušari. Mladom radniku koji je ozlijeđen u eksploziji liječnička je pomoć pružena u Općoj bolnici dr. Anđelko Višić BjelovarBJELOVAR - Kako javljaju iz PU bjelovarsko - bilogorske, jučer, 26. lipnja oko 14 sati, u Bjelovaru, u krugu jednog poduzeća na Slavonskoj cesti došlo je do požara i eksplozije u postrojenju sušare uslijed čega je jedan djelatnik ozlijeđen.

-Očevidom je utvrđeno da je požar nastao tehničkim uzrokom, odnosno da je došlo do zapaljenja iverja u sušari.

Došlo do detonacije

Pritom je aktiviran protupožarni sustav koji je odradio gašenje požara, a otvaranjem vrata došlo je do detonacije uslijed koje je ozlijeđen 23-godišnji radnik kojemu je liječnička pomoć pružena u Općoj bolnici dr. Anđelko Višić Bjelovar, kažu iz policije.

Neslužbeno doznajemo kako je riječ o tvrtci Kronošpan CRO koja se bavi proizvodnjom furnira i ostalih ploča od drva, te se nalazi na Slavonskoj cesti u Bjelovaru.

Srećom, kako doznajemo, mladić je prošao s lakšim tjelesnim ozljedama.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!