Fotografija: 
Foto: Bruno Konjevic/CROPIX (Ilustracija)
Foto: Bruno Konjevic/CROPIX (Ilustracija)

U nesreći u Trojeglavi ozlijeđeno dijete (9): "Vozač nije stao na znak STOP"

"Uslijed udara došlo je do zanošenja osobnog automobila, pri čemu je stražnjim lijevim dijelom automobil udario u prometni znak, a zatim sletio u putni jarak", kažu u policijiSinoć se u Trojeglavi dogodila prometna nesreća u kojoj je ozlijeđeno 9-godišnje dijete.

Kako javljaju iz PU bjelovarsko-bilogorske, u nedjelju, 25. veljače, oko 19.45 sati, 21-godišnjak je upravljao osobnim automobilom daruvarskih registarskih oznaka, kroz Trojeglavu, Masarykovom ulicom.

- Dolaskom do raskrižja s Ulicom Stjepana Radića prošao je pored postavljenog prometnog znaka izričitih naredbi "obavezno zaustavljanje - STOP“, a da nije zaustavio svoje vozilo te je ušao u raskrižje, a da pritom, iako je bio dužan, nije propustio sva vozila koja se kreću cestom koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska.

Udario u znak i sletio u jarak

Uslijed nepoštivanja prednosti prolaska, prednjim dijelom automobila udario u desnu bočnu stranu osobnog automobila daruvarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 32-godišnjak koji se kretao cestom s prednošću prolaska. Uslijed udara došlo je do zanošenja osobnog automobila, pri čemu je stražnjim lijevim dijelom automobil udario u prometni znak, a zatim sletio u putni jarak.

U prometnoj nesreći lakše je ozlijeđeno 9-godišnje dijete koje je bilo putnik u vozilu s kojim je upravljao 32-godišnjak, pojašnjavaju iz policije.

Zbog izazivanja prometne nesreće 21-godišnjem vozaču slijedi prekršajni nalog zbog počinjenja prekršaja iz članka 57. stavka 4. uz primjenu članka 293. stavka 2. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!