Fotografija: Vatrogasci su ugasili vatru u pet minuta, a šteta je mala/Foto: Ustupio čitatelj
Vatrogasci su ugasili vatru u pet minuta, a šteta je mala/Foto: Ustupio čitatelj

U manje od sat vremena pronađen bjelovarski piroman: "Evo gdje se sve kretao, postoji i svjedokinja"

Vidno pijan mlađi muškarac je zastao na stepenicama kod paviljona, popeo se, sagnuo kod klupe, podmetnuo požar i odšetaoBJELOVAR - U manje od sat vremena, pronađen je piroman koji je jutros iza 7 sati zapalio tepih na bjelovarskom paviljonu, prilikom čega se zapalila klupa i ostali ukrasi.

Podsjetimo, vatrogasci su iz Grada Bjelovara dojavu o požaru dobili u 7 i 18 minuta, a već 10 minuta kansije požar je bio ugašen. Na posao se odmah bacio komunalni redar pregledavši sve kamere i otkrivši glavnog sumnjivca. O svemu je potom obavijestio policiju.

- Policijski službenici Policijske postaje Bjelovar provode kriminalističko istraživanje povodom događaja, a koji je kvalificiran kao kazneno djelo Oštećenje tuđe stvari iz članka 235. stavka 1. Kaznenog zakona. 

Mlađi muškarac

Možemo potvrditi da se u prostorijama policije nalazi osoba koja se dovodi u vezu s opisanim događajem, a u tijeku su daljnji izvidi, kazali su iz PU.

Neslužbeno doznajemo kako se radi o mlađem muškarcu koji ima 30-ak godina i koji je bio vidno pijan.

Kretao se od tržnice prema paviljonu držeći u rukama bijelu vrećicu da bih zastao na stepenicama kod paviljona kada je prolazila žena koja je šetala psa. Nakon što se ona udaljila, muškarac se popeo na paviljon, sagnuo se kod klupe, podmetnuo požar i potom odšetao dalje. 

Kako doznajemo, policija ga je pronašla niti sat vremena od počinjenja kaznenog dijela. 

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!