Fotografija: 
Čovjek se slučajno prolio benzinom po rukama i nogama pa se nakon toga zapalio, izgorjelo i pola kotlovnice/Foto: Ronald Gorsic/CROPIX
Čovjek se slučajno prolio benzinom po rukama i nogama pa se nakon toga zapalio, izgorjelo i pola kotlovnice/Foto: Ronald Gorsic/CROPIX

U Kipu slučajno prolio benzin po rukama i nogama pa se zapalio: "Izgorjelo i pola kotlovnice"

Iz ruke mu je pao karnistar na kojem se nije nalazio čep te se 41-godišnjak polio po rukama i nogama. Uslijed kontakta sa žarom drveta, došlo je do zapaljenja, kažu u policijiSIRAČ - Dobar primjer kako neopreznost vrlo lako može dovesti do prave nesreće, dogodio se prije dva dana u Kipu, naselju u općini Sirač. 

Kako piše u policijskom izvješću PU bjelovarsko - bilogorske, u ponedjeljak 31. listopada oko 13 sati u mjestu Kip 41-godišnjak je u prostoriju kotlovnice gdje se nalazila naložena peć na drva za centralno grijanje, unosio PVC karnistar u kojem se nalazio benzin. 

-Pri ulasku u prostoriju, iz ruke mu je pao karnistar na kojem se nije nalazio čep te se uslijed toga benzinom polio po rukama i nogama. Nakon toga došlo je do isparavanja benzina i njegovog zapaljenja, najvjerojatnije uslijed kontakta sa žarom drveta, kažu u policiji.

Tjelesne ozljede

Uslijed nezgode, 41-godišnjak je zadobio opekline kože na rukama i nogama, zbog čega je prevezen u Opću županijsku bolnicu Pakrac na pružanje liječničke pomoći gdje su mu konstatirane tjelesne ozljede.

-Na mjesto događaja izašli su pripadnici Javne vatrogasne postrojbe grada Daruvara koji su ugasili požar. Prilikom požara došlo je do oštećenja zidane prostorije kotlovnice u kojoj je izgorio hidrofor, motorna pila i peć centralnog grijanja. Nastala materijalna šteta utvrdit će se naknadno, stoji u policijskom izvješću.

U vezi požara slijedi izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru.