Fotografija: U nesreći samo pukom srećom nitko nije stradao/ Foto: Robert Fajt/CROPIX (ilustracija)
U nesreći samo pukom srećom nitko nije stradao/ Foto: Robert Fajt/CROPIX (ilustracija)

U Kajgani autom odvalio banderu, u Markovcu vozač proklizao u zavoju i zabio se u Caddy

Budući da su kolnici mokri i skliski pozivamo sve sudionike u prometu na dodatan oprez, poručuju iz policije
U protekla 24 sati na području Bjelovarsko-bilogorske županije dogodile su se četiri prometne nesreće koje su, srećom, završile samo s materijalnom štetom.

Od te četiri nesreće, dvije su izazvali vozači koji nisu prilagodili brzinu mokrom i skliskom kolniku.

Jedna od njih dogodila se u srijedu oko 14.30 sati kada je 44-godišnji upravljao osobnim automobilom Audi križevačkih registarskih oznaka kroz Kajganu.

Pala na ogradu

- Zbog neprilagođene brzine uvjetima i stanju na kolniku, izgubio je nadzor na vozilom i sletio s ceste. Prednjim dijelom svog vozila udario u banderu koja se od siline udarca odvojila od betonskog držača i pala na metalnu ogradu dok se osobni automobil zaustavio u sjevernom putnom jarku - kažu u PU bjelovarsko-bilogorskoj i napominju kako je vozač bio pod utjecajem alkohola od 0,94 g/kg i protiv njega će podnijeti izvješće o počinjenom prekršaju.

Istog dana, u 17 sati, 28-godišnji vozač upravljao je teretnim automobilom Peugeot Expert, daruvarskih registarskih oznaka, u vlasništvu tvrtke iz Daruvarskih Vinograda kroz mjesto Markovac.

Nitko nije ozlijeđen

Dolaskom do opasne nizbrdice i nepreglednog zavoja, nije brzinu kretanja vozila prilagodio osobinama i stanju ceste, vidljivosti i atmosferskim prilikama, odnosno kiši.

- Zbog toga je vozilom proklizao u nepreglednom zavoju te prednjim lijevim dijelom udario u prednju lijevu stranu teretnog automobila VW Caddy, također  daruvarskih registarskih oznaka, u vlasništvu tvrtke iz Daruvara, kojim je upravljala 50-godišnja vozačica koja se kretala iz suprotnog smjera - kažu u policiji i dodaju kako nitko od sudionika nije ozlijeđen, a 28-godišnjem vozaču koji je skrivio ovu prometnu nesreću na mjestu događaja naplaćena je novčana kazna.