Fotografija: Provalnici su na području Bjelovarsko-bilogorske županije imali pune ruke posla/Foto:Admir Buljubašic/CROPIX (ilustracija)
Provalnici su na području Bjelovarsko-bilogorske županije imali pune ruke posla/Foto:Admir Buljubašic/CROPIX (ilustracija)

U devet dana na području BBŽ provaljeno u čak osam vikendica

Lopovi su iz vikendica krali alkoholna pića, agregate, pumpe za pretakanje vina, akumulatore, pretvarače napona, alat, peć na plinsku bocu...a iz jedne nezaključane sušare ukrali su i finu količinu suhog mesaNepoznati lopovi provalili su u razdoblju od 22. do 30. siječnja u čak osam vikendica na području Bjelovarsko-bilogorske županije.

U Orovcu, točnije u Orovačkim vinogradima, provaljeno je u četiri vikendice iz kojih su nestala alkoholna pića, razni alat, televizor, agregat i pumpa za pretakanje vina čime je vlasnicima pričinjena šteta od oko 3300 kuna.

Manja šteta

U vikend naselju Kopčić, brdo pored Andigole, također je provaljeno u četiri vikendice iz kojih je ukraden solarni inverter, akumulatori, pretvarači napona, razni električni alat, pumpa za vodu i peć za grijanje na plinsku bocu. Vlasnici su oštećeni za novčane iznose od više tisuća kuna.  

Pokušao provaliti u trgovinu

Isto tako, u noći s 28. na 29. siječnja netko je u Tuku u Općini Rovišće pokušao provaliti u trgovinu mješovitom robom, ali nije uspio. No zato je 31. siječnja iz nezaključane sušare koja se nalazila u dvorištu obiteljske kuće u Velikom Pašijanu, nepoznati lopov uspio ukrasti veću količinu suhog mesa oštetivši vlasnika za oko 900 kuna.

Policija za svim ovim provalnicima intenzivno traga.