Fotografija: Muškarac je nakon saslušanja pušten na slobodu/Foto: Željko Hajdinjak/CROPIX (ilustracija)
Muškarac je nakon saslušanja pušten na slobodu/Foto: Željko Hajdinjak/CROPIX (ilustracija)

U Daruvaru uhićen muškarac jer je vozio bez vozačke. Prijeti mu kazna do 20.000 kuna

59-godišnjak je upravljao osobnim automobilom daruvarskih registracijskih oznaka za vrijeme dok mu je rješenjem vozačka dozvola ukinuta i oduzeta. Nakon saslušanja pušten je na slobodu, kažu iz policijePrilikom redovne kontrole prometa policija je jučer u Daruvaru zatekla muškarca da vozi automobil bez vozačke dozvole te ga je uhitila. Nakon saslušanja muškarac je pušten na slobodu.

- U srijedu 25. svibnja u 10.40 sati u Daruvaru, u Ulici Josipa Jelačića, u kontroli prometa zatečen je 59-godišnjak da upravlja osobnim automobilom daruvarskih registracijskih oznaka za vrijeme dok mu je rješenjem Policijske postaje Daruvar vozačka dozvola ukinuta i oduzeta, izvijestili su iz PU bjelovarsko-bilogorske.

Visoka kazna

Kako kažu, muškarac je uhićen te je uz optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz članka 286. stavka 9. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, priveden na nadležni Prekršajni odjel Općinskog suda u Bjelovar. Dodaju i to da je nakon saslušanja muškarac pušten na slobodu.

Prema spomenutom Zakonu, za navedeni prekršaj propisana je novčana kazna od 10 do 20 tisuća kuna ili kazna zatvora u trajanju do 60 dana.