Fotografija: Milenko Mijakić/ Foto: Grad Bjelovar
Milenko Mijakić/ Foto: Grad Bjelovar

U 86. godini preminuo poznati bjelovarski rukometni sudac Milenko Mijakić

Za svoje brojne zasluge na području sporta, Sportska zajednica Grada Bjelovara 2010. godine dodijelila mu je priznanje Trofej Sportske zajednice Grada Bjelovara.U 86. godini života preminuo je poznati bjelovarski rukometni sudac Milenko Mijakić.

Inače, Milenko Mijakić rođen je 15. listopada 1938. godine u Bjelovaru. Rukometom se počeo baviti 1955. godine nastupajući za tadašnje bjelovarske klubove Slaven, Srednjoškolac i ORK Partizan. Bio je član prve generacije ORK Partizana koja je prošla sve kvalifikacije te ušla u tadašnju 1. saveznu rukometnu ligu.

Nakon završetka aktivnog igranja rukometa posvetio se sudačkoj i društvenoj aktivnosti. Kao savezni sudac sudio je 14 sezona u 1. saveznoj i rukometnoj ligi. Po završetku aktivnog suđenja nastavlja rad kao kontrolor i delegat u najvišim stupnjevima natjecanja.

Obnašao niz sportskih funkcija

Uz to, aktivan je bio i kao športski djelatnik te je obnašao niz odgovornih dužnosti poput: tajnik Zbora rukometnih sudaca Bjelovara u tri mandata, predsjednik Zbora sudaca u tri mandata, tajnik sudačke organizacije HRS-a, predsjednik Udruge rukometnih sudaca Hrvatske, član Izvršnog odbora Nogometnog podsaveza Bjelovar, predsjednik RS BBŽ u dva mandata, član Skupštine i Izvršnog odbora Športskog saveza BBŽ, predsjednik Športske zajednice BBŽ, član Skupštine HOO-a I Odbora za lokalni šport pri HOO-u.

- Za svoje brojne zasluge na području sporta, Sportska zajednica Grada Bjelovara 2010. godine dodijelila mu je priznanje Trofej Sportske zajednice Grada Bjelovara. Milenko Mijakić neupitno je svojim radom ostavio veliki trag u sportskom životu našega grada. Obitelji i prijateljima izražavamo iskrenu sućut, poručili su iz Grada Bjelovara.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!