Fotografija: Daruvarsko jezero/Foto: Daria Marković
Daruvarsko jezero/Foto: Daria Marković

Trojica mladića koje su brutalno pretukli na jezeru žele odseliti iz Daruvara

Od trojice napadnutih mladića, jedan je završio u KBC Zagreb jer mu je polomljena vilica. Policija čeka da im iz bolnice jave kvalifikaciju ozljeda kako bi krenuli s uhićenjimaTrojica mladih Daruvarčana brutalno su pretučena u noći sa subote na nedjelju na daruvarskom jezeru.

Prema tvrdnjama bliskog prijatelja pretučenih mladića, tukla su ih dvojica mladića, jedan iz okolice Končanice, a drugi iz Daruvara, dok je šestero njihovih poznanika sve to gledalo i smijalo se.

Višestruki prijelomi

- Trojica mojih prijatelja družila su se, kao i mnogo puta prije toga, na jezeru u Daruvaru. Odjednom su ih verbalno napala osmorica mladića jer su navodno zezali nekoga od njih. Znam da oni to nikada ne bi napravili, jer oni jednostavno nisu takvi ljudi. Kada su ih ova osmorica verbalno napala zbog toga, moji prijatelji su u u prvi trenutak pomislili da se šale. Jedan dečko iz te ekipe optužio je mog prijatelja da ih snima mobitelom, izbio mu mobitel iz ruke, a njega bacio na pod. Nakon toga se drugi moj prijatelj ustao s klupe i zamolio napadača da se smiri jer nisu ništa napravili. Međutim, tada se u cijelu priču uključio glavni napadač, inače dečko iz okolice Končanice, i napao mog prijatelja s leđa, krošeom u glavu. Taj moj prijatelj završio je na šivanju u Pakracu, ima par šavova na glavi. Nakon što ga je još jednom udario u lice, moj prijatelj je izgubio svijest i srušio se na zemlju. Kada je treći prijatelj htio pomoći ovome koji je ležao bez svijesti na podu, glavni napadač je nasrnuo i na njega. U međuvremenu se prvi napadnuti prijatelj počeo dizati s tla, no tada ga je ovaj počeo udarati šakama po glavi. On je najteže stradao, ima višestruke prijelome vilice i pukli su mu zubi. Prvo je završio u bjelovarskoj bolnici, a nakon toga su ga prevezli u KBC Zagreb gdje su mu u ponedjeljak operirali vilicu - ispričao nam je bliski prijatelj napadnutih mladića koji je iz razumljivih razloga htio ostati anoniman. Isto tako nas je zamolio da ne objavljujemo identitet napadnutih mladića.

Boje se izaći iz kuće

- Dvojica mojih prijatelja uspjeli su pobjeći prema kući jednog od njih. Tada je prijateljev otac nazvao policiju. Drugi prijatelj im je također pokušao pobjeći, no onda su ga ova dvojica sustigla i naredila mu da im kaže gdje su ova dvojica pobjegla. Kada im je on rekao da ne zna, izmlatili su po nogama, odnosno po koljenima. Na kraju se ipak nekako sav krvav uspio dovući do kuće u kojoj su već bila dvojica mojih napadnutih prijatelja. Jedan od njih jučer je opet bio u bolnici u Pakracu na snimanju glave. Svi su jako potreseni i uplašeni jer su stradali ni krivi ni dužni, boje se izaći iz kuće i govore da će se odseliti iz Daruvara - ispričao mi je prijatelj napadnutih mladića ističući kako nam je odlučio ispričati ovu priču jer, kaže, javnost treba znati kakvi divljaci hodaju ovim gradom. Što se pak tiče njegovih napadnutih prijatelja, oni neće izlaziti iz kuće dok god su napadači na slobodi. Kako smo doznali, napadnuti mladići do sad nisu sudjelovali ni u kakvim incidentima, čak štoviše, riječ je o uzornim mladićima o kojima svi imaju samo riječi hvale. 

Poznaju ga po nadimku

Načelnik daruvarske policije Dalibor Čajsa potvrdio nam je da je policija 11. srpnja nešto prije 2 sata ujutro zaprimila dojavu od oca jednog od oštećenih.

- Otac nam je rekao da je netko fizički napao njegovog sina. Tada još nismo imali podatak da su još neke osobe oštećene u tom događaju. Obavili smo razgovore i utvrdili da je osim mladića koji je rođen 1998. godine, fizički napadnuta još jedna osoba koja je u bolnici na Rebru u Zagrebu. Ovisno o tome kakva će biti službena kvalifikacija ozljeda, tako ćemo kvalificirati i događaj. Ako je teška tjelesna ozljeda, onda je to kazneno djelo i ide kaznena prijava, a ako nije, onda će se ići na narušavanje javnog reda i mira. Iako još čekamo kvalifikaciju ozljeda od strane liječnika, najvjerojatnije se radi o teškim tjelesnim ozljedama - rekao nam je načelnik daruvarske policije Dalibor Čajsa i dodao kako je glavni napadač oštećenima u tom trenutku bio nepoznat, odnosno poznaju ga samo po nadimku.

Naime, policija ne može postupati prema nekome dok nema čvrste dokaze koje će proslijediti državnom odvjetništvu i koji će biti neoborivi na sudu. 

Do pet godina zatvora

Neslužbeno doznajemo da će daruvarska policija, čim dobije svu relevantnu liječničku dokumentaciju, uhititi sve one koji su tukli trojicu mladića i predati ih pritvorskom nadzorniku. 

Isto tako doznajemo kako je glavni napadač, mladić iz okolice Končanice, otprije poznat policiji zbog prijetnje i teške krađe. Policija je imala posla i s mladićem iz Daruvara koji je prvi počeo tući jednog od trojice mladića.

Prema kaznenom zakonu tko drugoga teško tjelesno ozlijedi ili mu teško naruši zdravlje, kaznit će se kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina. Ako to počini iz mržnje, prema članu obitelji ili prema osobi posebno ranjivoj zbog njezine dobi, teže tjelesne ili duševne smetnje, invaliditeta ili trudnoće, ili kao službena osoba u obavljanju službe ili javne ovlasti, kaznit će se kaznom zatvora od jedne do osam godina.