Fotografija: Foto: Željko Hajdinjak/Cropix
Galerija
Foto: Željko Hajdinjak/Cropix

Žena ubijena, troje se bori za život, među ranjenima i djevojčica (10). "Ozljede su jako ružne"

Ubijena je jedna žena, a ranjeno dijete i još četvero ljudi, a svi preživjeli su zbrinuti su u Županijskoj bolnici u Čakovcu. Do pucnjave je došlo nakon svađe...
U pucnjavi koja se u utorak u kasnim noćnim satima dogodila u romskom naselju Parag, u općini Nedelišće u Međimurju, ubijena je jedna ženska osoba dok je više osoba ranjeno, javlja Jutarnji list.

Prema informacijama iz Policijske uprave međimurske ranjeno je dijete, jedna maloljetna te tri odrasle osobe. Svi su zbrinuti su u Županijskoj bolnici u Čakovcu.

Svađa više osoba

Policija je izvijestila da je prije pucnjave došlo do svađe više osoba nakon čega je jedna od njih ispalila nekoliko hitaca iz vatrenog oružja.

Zasad su privedene tri osobe koje se dovode u vezu sa tim događajem, a je li jedna od njih odgovorna za tragediju znat će se tijekom dana.

U policiji ističu i da je situacija u tom romskom naselju nakon tragičnog događaja stabilna i da nema opasnosti za sigurnost mještana.

Kako je za Hinu potvrdio glasnogovornik PU međimurske Nenad Risek više informacija o cijelom događaju biti će tijekom dana, a očekuje se i sazivanje konferencije za novinare.

Nezakonito vatreno oružje

Kako doznaje HRT, mještani okolnih naselja su često upozoravali i prijavljivali na rafalne paljbe koje su odjekivale iz Paraga, a policija je u nekoliko navrata oduzela nezakonito vatreno oružje. Što je dovelo do ovakve tragedije pokazat će istraga.

<p>Foto: Željko Hajdinjak/Cropix</p>

Foto: Željko Hajdinjak/Cropix

Sve ranjene osobe smještene su u čakovečkoj bolnici, a ravnatelj bolnice Igor Šegović rekao je za HRT kako su zadobili prostrijelne ozljede, ali da više nisu u životnoj opasnosti.

- Jedna operacija trajala je čitavu noć, liječnici i medicinsko osoblje se bore za njihov život. Sedam osoba je izvan životne opasnosti, ali su tri osobe na respiratoru. Oni su na odjelu Jedinice intenzivnog liječenja. Radi se o prostrijelnim ozljedama, uglavnom trbušne šupljine, jako su to ružne ozljede, rekao je ravnatelj Šegović.

Rekao je i kako desetogodišnja djevojčica ima prostrijelnu ozljedu ruke te da je doživjela šok.

- I jedna djevojčica čija je baka nastradala u pucnjavi završila je u bolnici, dobila je sredstva za smirenje i zbrinuta je.