Fotografija: Foto: Božidar Vukičević/CROPIX (Ilustracija)


 
Foto: Božidar Vukičević/CROPIX (Ilustracija)  

Tko je i zašto doslovno razvalio dalekovodni stup u Grubišnom Polju? Šteta je čak 30.000 eura

Moguće je da se netko namjerno, jednom ili više puta zabio u stup, a policija treba utvrditi motiv ovog nesvakidašnjeg "napada" na stupKada, kako i ponajprije - zašto? 

Pitanja su to koja muče policiju nakon što je HEP 14. veljače prijavio da je netko, nekada i iz nepoznatog razloga oštetio čelično rešetkasti stup dalekovoda u Grubišnom Polju. 

Više je mogućnosti

Iza šture policijske formulacije stoji tek da je do štete, koja se procjenjuje na oko trideset tisuća eura, došlo savijanjem donjeg dijela čelične konstrukcije. 

No, tko bi i čime mogao saviti čitav stup? Moguće je, doznajemo, da se netko namjerno, jednom ili više puta zabio u stup iako to ne objašnjava što je bio motiv ovog nesvakidašnjeg događaja. 

Naime, u takvim je stupovima vrlo teško pronaći sirovinu koja bi se mogla prodati, pa se taj motiv zasad isključuje.  Pred policijom je i zadatak doznati u kojem je vremenskom periodu osoba ili više njih krenula u svoj suludi pohod na stup, a prema oštećenjima na stupu zasad nije jasno ni čime.

Snažan udarac

Je li to bilo kakvo vozilo, traktor, neki poljoprivredni stroj ili slično, zasad ostaje nepoznato. Moguće je i da je riječ o neprijavljenoj prometnoj nesreći, no oštećenja na stupu ukazuju na vrlo snažan udarac.

U svakom slučaju, pokrenuto je temeljito kriminalističko istraživanje kako bi se počinitelja ili počinitelje privelo pred lice pravda. Onda će se, vjerujemo, doznati i što je bilo u glavi onih koji su se odlučili na tako drastičan čin protiv imovine državne tvrtke. 

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!