Fotografija: Policija ovog vikenda nije imala puno posla/Foto: Nikša Stipaničev/CROPIX (ilustracija)
Policija ovog vikenda nije imala puno posla/Foto: Nikša Stipaničev/CROPIX (ilustracija)

Tijekom vikenda policija uhvatila samo jednog pijanog vozača

Najveća prekoračena brzina izmjerena je u Žabjaku. Iznosila je 102 kilometra na sat, a na toj dionici kolnika ograničenje je 70 kilometara na satPolicija je tijekom proteklog vikenda pojačano kontrolirala promet na području Bjelovarsko-bilogorske županije i tom prilikom utvrdila ukupno 57 prometnih prekršaja.

Policajci su kontrolirali alkoholiziranost vozača, vožnju nedopuštenim brzinama, nekorištenje sigurnosnog pojasa te nepropisnu uporabu mobitela tzv. "četiri glavne ubojice u prometu".

Zanimljivo je kako je uhvaćen samo jedan vozač koji je vozio pod utjecajem alkohola, njih 20 vozilo je nedopuštenom brzinom, devet vozača nije bilo vezano pojasem, a deset ih je koristilo mobitel tijekom vožnje.

Najveća prekoračena brzina izmjerena je u Žabjaku. Iznosila je 102 kilometra na sat, a na toj dionici kolnika ograničenje je 70 kilometara na sat.

Tijekom vikenda dogodila se jedna prometna nesreća samo s materijanom štetom.

"Poduzimanje mjera usmjerenih na povećanje sigurnosti svih sudionika u prometu se nastavlja. Ponovno pozivamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa jer prevelikim pouzdavanjem u svoje vozačke sposobnosti i mogućnosti svog vozila, tragedija se može desiti u trenu i obilježiti vas ili nekog drugog za cijeli život", poručuju iz PU bjelovarsko-bilogorske.