Fotografija: Požar je izbio u subotu nešto prije 14 sati u obiteljskoj  kući u ulici Mlinovac u Bjelovaru/Foto: Deni Marčinković
Galerija
Požar je izbio u subotu nešto prije 14 sati u obiteljskoj  kući u ulici Mlinovac u Bjelovaru/Foto: Deni Marčinković

Susjedi tragično preminulog muškarca: "Bio je slabije pokretan i vjerojatno se ugušio od dima"

U kući koju je naslijedio od pokojne nevjenčane supruge, živio je sam, a pomagao mu je jedan susjed koji mu je svaki dan donosio hranu i ložio peć, ispričali su susjedi- Sjeo sam za stol ručati i pogledao sam kroz prozor. U tom trenutku primijetio sam da se iz susjedne kuće dimi. Izašao sam van dvorište, pogledao s druge strane kuće, isto dim. Sa stepenica i balkona također. Došao sam do vrata kuće, jer sam znao da je susjed unutra. Zvonio sam, međutim, nije se javljao. Odmah sam nazvao 112 i vatrogasci su dosta brzo došli. Provalili su vrata. Kad je iz kuće ruknuo dim, to je bilo strašno, ispričao nam je susjed tragično preminulog 67-godišnjeg muškarca koji je danas nešto prije nastradao u požaru svoje obiteljske kuće.

Termalne kamere

Prema riječima Davora Đaloga, zapovjednika JVP Bjelovar, dojavu o požaru na stambenom objektu u Ulici Mlinovac u Bjelovaru, dobili su u 13 sati i 51 minutu.

Policija na mjestu tragičnog požara u Bjelovaru: Foto: Deni Marčinković
Policija na mjestu tragičnog požara u Bjelovaru: Foto: Deni Marčinković

- Na intervenciju su izašla dva vozila, a dolaskom na mjesto događaja zatečen je manji požar u zatvorenoj kući, iz koje bilo jako zadimljavanje. Ulaskom u objekt pomoću termalnih kamera pronađena je unesrećena osoba bez znakova života. Na mjestu intervencije bila je policija i hitna medicinska pomoć. Intervencija je završila u 14 sati i 32 minute - kazao nam je Đalog. 

Razgovarajući sa susjedima smo doznali kako je tragično stradali 67-godišnjak već nekoliko godina bolestan i često je po bolnicama. Dodaju i to da se baš za Novu godinu vratio iz bolnice.

Ima dvoje djece

- U kući koju je naslijedio od pokojne nevjenčane supruge, živio je sam, a već nekoliko godina nije radio i bio je slabije pokretan, priča susjeda.

Dodaje i to da je brigu o stradalome vodio drugi susjed.

Policajci istražuju što se dogodilo/Foto: Deni Marčinković
Policajci istražuju što se dogodilo/Foto: Deni Marčinković

- Svaki dan je odlazio k njemu, nosio mu jelo i ložio peć. Nije mu bilo teško ni po noći otići ubaciti koje drvo. Doista ne znam što se moglo dogoditi. Znam da je jutros bio kod njega i da mu je otišao u trgovinu. Prestrašno - kaže nam susjeda.

Susjedi su nam rekli i to da smrtno stradali muškarac ima dvoje djece iz prvog braka, ali oni ne žive u Bjelovaru. 

Točan uzrok smrti nesretnog 67- godišnjaka bit će poznat nakon očevida koji je u tijeku, a pretpostavlja se da je riječ o gušenju, buduće da je bilo doista puno dima, što su u konačnici potvrdili i vatrogasci.