Fotografija: Policija nikoga nije puštala blizu/Foto: Martina Čapo/MojPortal.hr
Policija nikoga nije puštala blizu/Foto: Martina Čapo/MojPortal.hr

Susjedi o stravičnom zločinu u Bjelovaru: "Svi smo u šoku, bili su mirna i radišna obitelj"

"Gospođa je zaprimljena radi više ubodnih rana u našu bolnicu. Operirana je i izvan životne opasnosti. Trenutno je smještena na Odjelu opće i vaskularne kirurgije", rekli su nam u bjelovarskoj bolniciNeviđena drama odvijala se danas oko 10 sati u bjelovarskom Radničkom naselju.

Kako smo doznali na mjestu događaja, Smiljan G. u dobi oko 50 godina navodno je u obiteljskoj kući u Izvorskoj ulici, u bjelovarskom Radničkom naselju, ubio svoju punicu Dragicu Š, nožem u vrat više puta ubo i teško ozlijedio suprugu Renatu, a potom si presudio..

Budući da očevid još traje, a njime rukovodi zamjenica bjelovarskog Županijskog državnog odvjetnika, službenih informacija o ovom nezapamćenom zločinu koji je šokirao Bjelovarčane, ali i cijelu Hrvatsku, još nema. 

Radio kao zaštitar

Policija je samo kratko izvijestila da su na području Bjelovara u obiteljskoj kući pronađene dvije mrtve osobe, dok je jedna teško ozlijeđena. Ona je prevezena u bjelovarsku bolnicu na pružanje liječničke pomoći.

- Gospođa je zaprimljena radi više ubodnih rana u našu bolnicu. Operirana je i izvan životne opasnosti. Trenutno je smještena na Odjelu opće i vaskularne kirurgije - rekla je za MojPortal ravnateljica bjelovarske bolnice Sanela Grbaš Bratković. 

- Koliko mi je poznato, ovo nije njegova kuća, on se tu priženio. Živio je s punicom i ženom, a sin se odselio. Navodno je radio kao zaštitar u Zagrebu - ispričao nam je jedan susjed iz ulice. Dodao je da je pokojni Smiljan bio vrijedan te je uredio kuću u lijepu katnicu kakva je danas.

Drugi susjed kaže kako obitelj poznaje već više od trideset godina. 

- Živjeli su normalno, ranjena Renata bila je zaposlena na Trgovačkom sudu, a Smiljan je radio kao zaštitar, ranije je bio vatrogasac. Nisam nikad čuo da su se svađali. Kad se to dogodilo također ništa nisam čuo. Nije bilo pucnjeva. Da se nešto dogodilo shvatio sam tek kada su pod sirenama počeli stizati policajci i hitna pomoć - kaže nam M. 

Pronađeno oružje?

Još jedna susjeda s kojom smo razgovarali kaže kako je ubijenu Dragicu Š. često viđala u šetnji sa kćeri Renatom. Nisu se družili. 

- Pozdravili bismo se na cesti, ali to je sve. Odavali su mi dojam mirnih ljudi, nikada o toj obitelji nisam čula ništa loše. 

Od naših sugovornika doznajemo i kako je Dragica bila izuzetno zaštitnički nastrojena te se stalno brinula o Renati.

Neslužbeno doznajemo kako u kući, plavkastoj katnici usred mirne ulice, jest pronađeno vatreno oružje, no nije poznato je li upotrijebljeno. Vjerojatnije je da je ubojica za svoj mahniti pohod iskoristio samo hladno oružje. 

Na mjestu događaja do kasnih poslijepodnevnih sati bili su kriminalisti i forenzičari koji su prikupljali sve informacije. 

Renata i Smiljan imaju sina koji je trenutno u Slavoniji. Policija ga je danas tražila kako bi mu priopćila strašnu vijest, ali i doznala nešto više oko mogućeg motiva.

- Najviše mi je žao tog djeteta koji je morao doživjeti ovakvu tragediju - ispričala nam je jedna sugovornica. 

Policijsko priopćenje

O nemilom događaju maloprije se oglasila i PU bjelovarsko-bilogorska potvrdivši da su u obiteljskoj kući pronađene dvije mrtve osobe, dok je jedna osoba zbog zadobivenih ozljeda prevezena u Opću bolnicu „dr. Anđelko Višić“ Bjelovar radi ukazivanja liječničke pomoći.

- U ovim trenutcima očevid je u tijeku, a očevidom rukovodi zamjenica županijskog državnog odvjetnika u Bjelovaru uz stručnu pomoć policijskih službenika Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske. Mrtva tijela su prevezena na Odjel patologije Opće bolnice "dr. Anđelko Višić" Bjelovar gdje će se po nalogu državnog odvjetništva obaviti obdukcija. Županijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru naložit će sva potrebna vještačenja i poduzeti sve potrebne mjere i radnje kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog događaja - kažu u policiji.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!