Fotografija: Nesreća se dogodila kada je hitna pretjecala osobno vozilo koje je skretalo na putni most/Foto: Informativni centar Virovitica
Galerija
Nesreća se dogodila kada je hitna pretjecala osobno vozilo koje je skretalo na putni most/Foto: Informativni centar Virovitica

Sudar s Hitnom u kojoj je poginula punica župana Marušića izazvao pijani vozač automobila

Liječnica je sjedila naprijed u vozilu hitne pomoći, a vozač koji je teško ozlijeđen prevezen je u osječku bolnicu na daljnje liječenje. U trenutku nesreće, vozilo hitne pomoći putovalo je prema virovitičkoj Općoj bolnici.
Nakon što je jučer poslijepodne odjeknula vijest o teškoj prometnoj nesreći između vozila hitne pomoći i osobnog automobila nedaleko Suhopolja u kojoj su dvije osobe izgubile život, od kojih je jedna punica bjelovarsko - bilogorskog župana Marka Marušića, oglasili su se iz PU virovitičko – podravske.

1.16 promila

Kako potvrđuju, jučer oko 17.40 sati, u Suhopolju dogodila se prometna nesreća s dvije poginule i dvije ozlijeđene osobe u kojoj su sudjelovali osobni automobil i vozilo Hitne pomoći. Do prometne nesreće je došlo kada je 44 – godišnji vozač osobnog automobila virovitičkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1.16 promila, upravljao osobnim automobilom kroz Suhoplje, Ulicom K. Tomislava smjerom istok-zapad, gdje je dolaskom do kbr. 109, započeo radnju skretanja ulijevo na putni most, a da se prethodno nije uvjerio da tu radnju može napraviti bez opasnosti po druge sudionike u prometu, dok je u tom trenutku nad njim radnju pretjecanja vršilo vozilo Hitne pomoći virovitičkih registarskih oznaka s uključenim posebnim uređajima za davanje svjetlosnih znakova signala s kojim je upravljao 42 – godišnji vozač.

Udarili u betonski most

Tom je prilikom  na južnoj prometnoj traci došlo do udara prednjeg dijela vozila Hitne pomoći u središnju lijevu bočnu stranu osobnog automobila koji se zaustavio na prometnoj traci, dok je vozilo Hitne pomoći sletjelo u putni jarak i udarilo u betonski most te se prevrnulo na bočnu stranu.      

<p>Dvije osobe smrtno su stradale u kobnoj prometnoj nesreći nedaleko Suhopolja/ Foto: Informativni centar Virovitica</p>

Dvije osobe smrtno su stradale u kobnoj prometnoj nesreći nedaleko Suhopolja/ Foto: Informativni centar Virovitica

U prometnoj nesreći uslijed zadobivenih ozljeda sve četiri osobe iz vozila Hitne pomoći su prevezene u Opću bolnicu Virovitica, gdje su dvije osobe u dobi od 57 i 83 godine preminule, dok je jedna osoba u dobi od 42 godine zadobila teške tjelesne ozlijede, a jedna u dobi od 39 – lakše. Vozač osobnog automobila je neozlijeđen.

Prebačen u Osijek

Protiv 44 – godišnjeg vozača osobnog automobila slijedi podnošenje kaznene prijave ODO Virovitica.

Kako doznajemo, liječnica je sjedila naprijed u vozilu hitne pomoći, a vozač koji je teško ozlijeđen prevezen je u osječku bolnicu na daljnje liječenje. U kobnom trenutku nesreće, vozilo hitne pomoći putovalo je prema virovitičkoj Općoj bolnici.