Fotografija: Vatra je progutala stan na prvom katu/Foto: MojPortal.hr
Vatra je progutala stan na prvom katu/Foto: MojPortal.hr

STRAVIČNA SMRT Daruvarčanka (81) izgorjela u požaru zbog neugašene cigarete

Do požara je došlo zapaljenjem trosjeda u dnevnoj sobi stana zbog neugašene cigarete, a nakon toga se vatra proširila na ostale prostorije u stanuU stravičnom požaru koji je izbio u subotu oko 18.30 sati u stanu na prvom katu zgrade na Trgu Franje Tuđmana 5 u Daruvaru, smrtno je stradala 81-godišnja M. M.

Vijest je to koja je potresla Daruvar i sve njegove stanovnike, a najviše članove njezine obitelji, prijatelje i poznanike. 

Policija je danas ujutro započela s očevidom kako bi se utvrdio uzrok ove stravične tragedije. Kako doznajemo, tijelo tragično preminule žene prevezeno je na obdukciju. Naime, iako svi znaju o kome je riječ, policija je nije mogla identificirati jer je tijelo potpuno karbonizirano. 

Utvrđen uzrok

PU bjelovarsko-bilogorska danas je priopćila kako je očevidom utvrđeno kako je do požara došlo zapaljenjem trosjeda u dnevnoj sobi stana zbog neugašene cigarete. Nakon toga se vatra proširila na ostale prostorije u stanu.

VIDEO POŽARA U DARUVARU:

- Po nalogu Županijskog državnog odvjetništva u Bjelovaru obavit će se obdukcija nad tijelom stradale osobe kao i identifikacija, te se poduzimaju i ostale potrebne radnje kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog događaja - kažu u policiji.

Kako smo doznali, njezina je kćer u subotu oko 18.30 sati došla posjetiti majku i pokušala ući u stan koji se nalazi iznad pedijatrijske ambulante.

- Vidjela je da je sve puno dima i vatre te nikako nije mogla doći do majke koja je navodno tada još bila živa - rekao nam je jedan Daruvarčanin koji je došao na mjesto požara. Kćerki je pozlilo, a kažu nam da je doživjela takav šok da su joj morali pružiti liječničku pomoć.

Sve puno dima

Odmah po dojavi o požaru na teren su izašl 14 daruvarskih vatrogasaca i to prvo s tri vozila, a kada su vidjeli o kakvom požaru je riječ, stiglo je još jedno vozilo. Svi stanari vrlo brzo su evakuirani.

Prizor na mjestu nesretnog događaja bio je stravičan. Vatrogasci koji pokušavaju obuzdati vatrenu stihiju da se ne proširi na okolne stanove, policija, Hitna pomoć i stanari koji su s nevjericom gledali kako vatra doslovno guta stan na prvom katu u kojem je ostala "zarobljena" 81-godišnjakinja.

- Sve je bilo puno dima! Vatrogasci su jako brzo došli, čuli smo prvo jedna, pa druga, pa treća vatrogasna kola. Svi smo poznavali gospođu koja je stradala - rekao nam je sinoć jedan stanar zgrade, a drugi je dodao kako je često s njom, kada je bilo toplije vrijeme, sjedio na klupi ispred zgrade.

Ponudili smještaj

Sudeći prema onom što smo sinoć vidjeli na mjestu požarišta, stan u kojem je poginula 81-godišnja žena potpuno je izgorio, u stanu iznad njega napukao je jedan prozor, a ostali su bili puni dima. 

Stoga su stanari okolnih zgrada na Trgu Franje Tuđmana ponudili smještaj svojim susjedima čiji su stanovi ostali u oblaku dima i natopljeni vodom od gašenja.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!