Fotografija: U dane vikenda pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Grada Bjelovara ugasili su čak tri požara na području Bjelovara/Foto: Martina Čapo 
U dane vikenda pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Grada Bjelovara ugasili su čak tri požara na području Bjelovara/Foto: Martina Čapo 

Štićenik Centra za socijalnu skrb zapalio kauč opuškom cigarete

U dane vikenda dogodila su se još dva požara na bjelovarskom području. Jedan u Trojstvenom Markovcu prilikom kojeg je izgorio dio krovišta kuće i drugi u Ulici Petra Zoranića u kojem je nagorio štok od vrataU Bjelovaru su se ovog vikenda dogodila tri požara. Prema policijskom izvješću PU bjelovarsko - bilogorske, u nedjelju, 13. ožujka oko 17.30 sati, u Bjelovaru, u Ulici Vladimira Nazora, u gradskom stanu koji je dodijeljen na korištenje 59-godišnjem štićeniku Centra za socijalnu skrb Bjelovar došlo je do požara u kojem je djelomično nagorio sav namještaj u prostoriji. Očevidom je utvrđeno da je uzrok požara opušak cigarete koji je izazvao zapaljenje kauča. U požaru nitko nije ozlijeđen, a šteta će biti utvrđena naknadno.

Izgorjelo 10 metara krovišta

U subotu, 12. ožujka oko 09.00 sati, u Trojstvenom Markovcu, u Trojstvenoj ulici je došlo do požara krovišta obiteljske kuće vlasništvo 51-godišnjaka u kojem je izgorjelo oko 10 metara kvadratnih krovišta. Očevidom je utvrđeno da je uzrok požara nepravilno izveden metalni dimnjak koji je izazvao zapaljenje drvene konstrukcije krovišta. Šteta se procjenjuje na oko 5000 kuna.

Naložila peć i otišla u vrt

Istog dana, oko 13.50 sati, u Bjelovaru, u Ulici Petra Zoranića, u kući vlasništvo 52-godišnjakinje došlo je do požara u dnevnom boravku zbog toga što je vlasnica naložila peć na drva uz koju je ostavila ukrasne papire te otišla u vrt. Kada je primijetila dim iz kuće, pozvala je vatrogasce. Prilikom požara došlo je do zacrnjenja zidova prostorije i djelomičnog gorenja vrata i dovratnika (štoka vrata).

Sva tri požara su lokalizirali i ugasili pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Grada Bjelovara.