Fotografija: Policajci su muškarcima uzeli podatke i zamolili ih da se udalje/ Foto: Nikša Stipaničev/CROPIX (ilustracija)
Policajci su muškarcima uzeli podatke i zamolili ih da se udalje/ Foto: Nikša Stipaničev/CROPIX (ilustracija)

Šestorica muškaraca iz Donjeg Daruvara stajali jedan pokraj drugog ispred trgovine bez maski

Muškarcima su izrečene mjere pisanog upozorenja zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti za što je propisana novčana kazna od 500 kunaDaruvarski policajci su u ponedjeljak u 15.50 sati ispred jedne trgovine u Bjelovarskoj ulici u Donjem Daruvaru zatekli šest muškaraca koji nisu imali zaštitne maske na licu i nisu držali potreban razmak.

Prema službenom priopćenju PU bjelovarsko-bilogorske, policija je zatekla šest osoba od kojih su dvojica 41-godišnjaci, dvojica 44-godišnjaci, jedan 48-godišnjak i jedan 61-godišnjak bez zaštitnih maski za lice koji nisu držali potreban razmak.

Muškarcima su izrečene mjere pisanog upozorenja zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti za što je propisana novčana kazna od 500 kuna. U policiji su nam objasnili da su oni formalno kažnjeni, ali im kazna nije naplaćena jer im je ovo bio prvi put da su kršili propisane epidemiološke mjere.