Fotografija: Foto: Zeljko Hajdinjak, CROPIX (Ilustracija)
Foto: Zeljko Hajdinjak, CROPIX (Ilustracija)

SERIJA PROVALA U BJELOVARU Na meti lopova čak tri obiteljske kuće

Iz policije savjetuju građane da se zaštite od provala i krađa te poduzmu mjere koje će odvratiti počinitelja ili mu otežati ciljBJELOVAR - Posljednjih dana zaredale su provale u obiteljske kuće diljem Bjelovara.

Kako javljaju iz PU bjelovarsko - bilogorske, s nedjelje na ponedjeljak, odnosno s 5. na 6. veljače, nepoznati je počinitelj u Bjelovaru, u Ulici Miroslava Krleže provalio u dvije kuće u vlasništvu 70-godišnjakinje.

- Budući da je vlasnica trenutačno odsutna, po njezinom povratku će se utvrditi da li je što iz kuća ukradeno, poručuju iz policije i dodaju kako je provala zabilježena i u Ulici Đure Sudete.

U kratkom razdoblju čak tri provale

- Od petka 3. do ponedjeljka 6. veljače, nepoznati je počinitelj u Bjelovaru, u Ulici Đure Sudete provalio u obiteljsku kuću u vlasništvu 61-godišnjaka, ali iz kuće nije ništa ukrao, kažu u policiji.

Treća provala evidentirana posljednjih dana dogodila se na križevačkoj cesti.

- Od 30. siječnja do 6. veljače, nepoznati  je počinitelj u Bjelovaru, na Križevačkoj cesti provalio u kuću u vlasništvu 30-godišnjakinje. Budući da je vlasnica trenutačno odsutna, po njezinom povratku će se utvrditi da li je što iz kuće ukraden, poručuju iz policije i dodaju kako u vezi navedenih provala slijedi kriminalističko istraživanje s ciljem pronalaska počinitelja.

Savjeti iz policije

Dodajmo, u policiji mole građane da se zaštite od provala i krađa te poduzmu mjere koje će odvratiti počinitelja ili mu otežati cilj.

- Razvijajte dobrosusjedske odnose i ponašajte se samozaštitno prema tuđoj i svojoj imovini.

- O zapažanju sumnjivih osoba koje se bezrazložno zadržavaju u blizini Vaše zgrade, stana ili kuće, zapamtite detalje osobnog opisa, vozilo i druge detalje i o tome odmah obavijestite policiju na broj telefona 192.

- Neposredno uz kuću ne ostavljajte predmete koji provalniku omogućuju lakše penjanje (ljestve ili sanduci).

- Ključ ne ostavljajte ispod otirača, u posudama za cvijeće ili drugim lako dostupnim mjestima.

- Po mogućnosti ugradite protuprovalna vrata te alarmni i videonadzorni sustav.

- Budite inovativni - mjesto gdje ostavljate novac, vrijedne predmete ili nakit koji imate u domu neka ne bude nadohvat ruke u komodama, regalima, noćnim ormarićima, ormarima za garderobu, ispod madraca i sličnim mjestima koja su provalnicima dobro poznata, već se potrudite da to bude na neuobičajenom mjestu kako bi otežali kradljivcima pronalazak predmeta.

- Po mogućnosti sve te vrijednosti i dragocjenosti pohranite u banku i osobne trezore, savjetuju iz policije.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku