Fotografija: Pijani vozač je priveden i zadržan do otrežnjenja/ Foto: Josko Supic/CROPIX (ilustracija)
Pijani vozač je priveden i zadržan do otrežnjenja/ Foto: Josko Supic/CROPIX (ilustracija)

S 3,22 promila vozio auto po Čazmi. Prijeti mu kazna od 20 tisuća kuna

Vozač (43) je priveden u prostorije policije i smješten u posebnu prostoriju do otrežnjenja. Protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, kažu iz policijePolicija je sinoć u Čazmi zaustavila 43-godišnjeg vozača koji je mrtav pijan vozio automobil.

- U utorak 29. ožujka oko 22.50 sati u Čazmi, u Ulici Franje Vidovića policijski su službenici u kontroli prometa zatekli 43-godišnjaka da upravlja osobnim automobilom bjelovarskih registracijskih oznaka pod utjecajem alkohola od 3.22 g/kg. On je priveden u prostorije policije i smješten u posebnu prostoriju do otrežnjenja, naveli su iz PU bjelovarsko-bilogorske.

Rigorozna kazna

Kako kažu, protiv 43-godišnjaka zbog počinjenog prekršaja iz članka 199. stavka 8. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, slijedi optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru.

Prema tom članku, novčanom kaznom  u iznosu od 10 do 20 tisuća kuna ili kaznom zatvora u trajanju do 60 dana kaznit će se vozač koji u krvi ima alkohola preko 1,50 g/kg, odnosno odgovarajući iznos miligrama u litri izdahnutog zraka.