Fotografija: Očevid su na mjestu nesreće na radu u Siraču obavioli policajci iz Daruvara/Foto: Robert Fajt/CROPIX (ilustracija)
Galerija
Očevid su na mjestu nesreće na radu u Siraču obavioli policajci iz Daruvara/Foto: Robert Fajt/CROPIX (ilustracija)

Radnik Kamen Sirača kamionom damperom sletio u 17 metara duboku provaliju i - preživio!

Iako se vozilo još i prevrnulo, 30-godišnji radnik samo je, srećom, lakše ozlijeđen te je nakon pružene liječničke pomoći pušten kućiRadnik Kamen Sirača imao je u petak nešto iza 13 sati nevjerojatnu sreću u nesreći koja mu se dogodila u siračkom kamenolomu.

Naime, kako je izvjestila PU bjelovarsko-bilogorska, u petak oko 13.15 sati u krugu poduzeća u Ulici Ruđera Boškovića, 30-godišnji zaposlenik upravljao je radnim strojem za prijevoz kamenog materijala po nultoj etaži.

Skrenuo s puta etaže

U jednom je trenutku, iz još nepoznatog razloga, skrenuo s puta etaže i sletio zajedno sa strojem s visine od 17 metara na tlo. Iako se vozilo još i prevrnulo, 30-godišnji radnik samo je, srećom, lakše ozlijeđen te je nakon pružene liječničke pomoći pušten kući.

Kamenolom u Siraču u kojem se dogodila ova nesreća na radu/Foto: Općina Sirač
Kamenolom u Siraču u kojem se dogodila ova nesreća na radu/Foto: Općina Sirač

Očevid je na mjestu ove nesreće na radu obavila ekipa za očevide Policijske postaje Daruvar.

Dobar i savjestan radnik

Kako smo neslužbeno doznali od mještana Sirača, radnik je vozio šljunak u kamionu damperu i iz njima još nejasnih razloga sletio s vrha kamenoloma. Vozilom Hitne medicinske pomoći prevezen je u pakračku Opću bolnicu gdje su mu sanirane lake tjelesne ozljede. Riječ je o mladom ali iskusnom radniku koji ovaj posao radi dobro i savjesno.