Fotografija: Raketni motor pronađen je u šumi pokraj Velike Klise/Foto: Tea Cimaš/Cropix (ilustracija)
Raketni motor pronađen je u šumi pokraj Velike Klise/Foto: Tea Cimaš/Cropix (ilustracija)

Radnici Šumarije Đulovac našli motor eksplodirane rakete bestrzajnog topa

Pronađete li bilo kakva neeksplodirana eksplozivna sredstva ili njihove dijelove odmah nazovite 192 kako bi se takva sredstva sigurno uklonila iz naše okoline
Djelatnici Šumarije Đulovac pronašli su u srijedu ujutro u šumi pored Velike Klise nepoznato eksplozivno sredstvo o čemu su odmah obavijestili policiju.

Prema policijskom priopćenju, na mjesto pronalaska upućen je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu koji je utvrdio da se radi o raketnom motoru eksplodirane rakete bestrzajnog topa kojeg je izuzeo s mjesta pronalaska.

Nisu je pomicali

- Iako se u ovom slučaju ne radi o neeksplodiranom eksplozivnom sredstvu sve pohvale djelatnicima šumarije koji su prepoznali da se radi o djelu eksplozivnog sredstva, zbog čega ga nisu dirali niti pomicali već o tome obavijestili policiju. Svjedoci smo da se još uvijek pronalaze razni predmeti posebno na onim područjima koja su bila obuhvaćena borbenim djelovanjima u Domovinskom ratu, kao i eksplozivna sredstva zaostala iz Drugog svjetskog rata - kažu u PU bjelovarsko-bilogorskoj i apeliraju da ukoliko pronađete neeksplodirana eksplozivna sredstva odmah nazovete 192 kako bi se takva opasna sredstva uklonila iz naše okoline.