Fotografija: U vreći je bilo ukupno 7 bombi/Foto: Zeljko Hajdinjak/Cropix, Mate Piskor/CROPIX (Ilustracija)
Galerija
U vreći je bilo ukupno 7 bombi/Foto: Zeljko Hajdinjak/Cropix, Mate Piskor/CROPIX (Ilustracija)

Radnici sanirali kroviše na crkvi pa pronašli sedam sakrivenih ručnih bombi: "Bile su u vreći"

Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu na siguran je način izuzeo 4 ručne bombe M 52, 2 ručne bombe M 75 i 1 ručnu bombu M 91. Iste su pohranjene u skladište ubojite opreme, kažu u policijiKakav nenadani pronalazak su jučer imali radnici koji obavljaju sanaciju crkve!!! Naime, pronašli su sakrivane bombe.

Kako piše u policijskom izvješću PU bjelovarsko - bilogorske, u utorak 21. veljače, zaprimljena je dojava radnika da su pri sanaciji krovišta crkve u Staroj Plošćici, u naselju koje pripada općini Ivanska, pronašli bombe u vreći.


Foto: Zeljko Hajdinjak/Cropix (Ilustracija)
Foto: Zeljko Hajdinjak/Cropix (Ilustracija)

-Na mjesto događaja izašao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu koji je na siguran način izuzeo četiri ručne bombe M 52, dvije ručne bombe M 75 i jednu ručnu bombu M 91. Bombe su pohranjene u skladište ubojite opreme do uništenja, kažu u policiji.

Apel građanima

-Pronađete li bilo kakva neeksplodirana eksplozivna sredstva ili njihove dijelove, bez odgode nazovite policiju na broj 192 kako bi se takva sredstva sigurno uklonila iz naše okoline, mole iz policije.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!