Fotografija: Foto: Matija Djanješić/CROPIX (ilustracija)
Foto: Matija Djanješić/CROPIX (ilustracija)

Putem Darkneta kupio drogu pa u Hrvatskoj pošti preuzeo pošiljku. Nije daleko stigao...

Slavoncu su u stanu pronašli još 2,06 grama gljiva koje sadrže psilocin te digitalnu vagu sa tragovima amfetamina, kokaina, MDMA i tetrahidronakinolaSlavonac Marko P. (28) odlučio si je podebljati kućni budžet kupujući opijate preko Darkneta kako bi ih dalje preprodavao pa je iz Njemačke naručio 154 grama amfetamina. Droga kupljena ljetos putem interneta stigla mu je u poslovnicu Hrvatske pošte u zagrebačkoj Laurenčićevoj. Preuzeo je pismovnu pošiljku međutim nije daleko stigao, piše Jutarnji list.

U slučaj se umiješala policija koja je obavila i pretres stana u kojem živi, a u kojem su istražitelji pronašli još 2,06 grama gljiva koje sadrže psilocin. Također su mu oduzeli i digitalnu vagu sa tragovima amfetamina, kokaina, MDMA i tetrahidronakinola.

U konačnici je kazneno prijavljen za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama.

Pred istražiteljima je šutio kao zaliven, no u prilog mu ne idu oduzete stvari pa je toga zagrebačko tužiteljstvo, nakon provedene istrage, protiv 28-godišnjaka podignulo optužnicu jer smatraju da je bio itekako svjestan svojeg protupravnog ponašanja s ciljem ostvarivanja materijalne koristi.