Fotografija: Policija je vrlo brzo pronašla nesavjesnog vozača/Foto: Duje Klarić/CROPIX (ilustracija)
Policija je vrlo brzo pronašla nesavjesnog vozača/Foto: Duje Klarić/CROPIX (ilustracija)

Pušten na slobodu vozač (29) koji je Mazdom usmrtio pješaka u Palešniku i pobjegao

Osumnjičenik je pušten na slobodu s obzirom na to da nisu ispunjeni uvjeti za određivanje istražnog zatvora, kažu u DORH-uVozač (29) koji je u nedjelju rano ujutro autom pregazio 31-godišnjaka u Palešniku i pobjegao, nakon ispitivanja je pušten na slobodu.

Naime, kako piše u priopćenju DORH-a, Županijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru provelo je danas dokaznu radnju prvog ispitivanja osumnjičenog 29-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu iz članka 227. stavak 4. u svezi stavka 1. Kaznenog zakona i kazneno djelo nepružanja pomoći iz članka 123. stavak 2. KZ-a.

Rješenje o istrazi

- Državno odvjetništvo je, nakon ispitivanja osumnjičenika, donijelo odluku o puštanju osumnjičenika na slobodu s obzirom na to da nisu ispunjeni uvjeti za određivanje istražnog zatvora - piše u priopćenju.

Isto tako, državno odvjetništvo će donijeti rješenje o provođenju istrage protiv 29-godišnjeg osumnjičenika zbog osnovane sumnje na počinjenje navedenih kaznenih djela.

Kako smo već pisali OVDJE, 29-godišnji vozač Mazde naletio je u nedjelju oko 4.20 sati ujutro u Palešniku na 31-godišnjeg M. K. iz Hercegovca. Vozač nije pružio pomoć unesrećenom već je pobjegao, a 31-godišnjak je uslijed zadobivenih ozljeda preminuo na mjestu događaja. 

Istog dana policija je objavila da je pronađeno vozilo koje se dovodi u vezu s prometnom nesrećom. Riječ je o autu marke Mazda bjelovarskih registracija u vlasništvu 29 - godišnjaka iz okolice Garešnice koji je i skrivio ovu nesreću sa smrtnom posljedicom. 

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!