Fotografija: Punica je napadnuta dok je hranila pse/Foto: Getty Images/iStockphoto
Punica je napadnuta dok je hranila pse/Foto: Getty Images/iStockphoto

"Prvo smo mislili da su rotvajleri rastrgali dijete, a onda smo vidjeli nju kako bespomoćno leži..."

Vlasnici pasa bili su na godišnjem odmoru, a dogovorili su se s punicom da će im hraniti pse. No, u jednom trenutku nešto se dogodilo i psi su skočili na punicu...
Mještanka Herešina u okolici Koprivnice prije desetak dana u Školskoj ulici imala je veliku nesreću, nakon što su je napala tri rotvajlera i gotovo ju raskomadala. Žena (58) je tek sredinom ovog tjedna puštena iz koprivničke bolnice, a priču donosi Glas Podravine.

Nemili se događaj odvio dok su vlasnici psa bili na godišnjem odmoru, a kako je napadnuta žena bila vlasnikova punica, za vrijeme njegove odsutnosti je hranila pse. Treba nadodati kako se sve odvijalo u vlasnikovu dvorištu, gdje je nekoliko ograđenih bokseva i koji se, navodno, dom za šest pasa.

Jedan od susjeda podijelio je s Glasom Podravine detalje.

– Tog nesretnog dana u popodnevnim satima žena je došla kao i svaki dan nahraniti pse. Nedugo nakon njenog dolaska ulicom je odjeknula stravična vika. Svi smo izašli na cestu i na prvu nismo znali o čemu se radi, pomislili smo da su psi rastrgali dijete – rekao je i dodao kako je drugi susjed automatski otrčao u smjeru bokseva ne bi li spasio ženu.

– Prizor koji ga je dočekao bio je stravičan, posebice jer je vidio da se žena na koncu predala psima jer više nije imala snage za borbu. Da nije bilo njega, psi bi je živu rastrgali – govori susjed.

Kao moguće razloge navodi glasnu glazbu sa obližnje zabave koja se odvijala, a i promjenjivo vrijeme kao moguće faktor kod nervoze pasa.

– Hitna je došla zaista u kratkom roku i odmah su joj pružili pomoć. Koliko sam vidio, imala je ogromne ozljede ramena, trbuha i gležnja.

Napadnuta žena je u srijedu puštena iz bolnice te se nalazi na kućnoj njezi, a policija je obavještena o događaju kao i veterinarska inspekcija.

- Utvrđeno da je 15. kolovoza u večernjim satima u Herešinu došlo do napada psa na 58-godišnjakinju koja je zadobila teške tjelesne ozljede. Zbrinjavanje pasa je u nadležnosti veterinarske inspekcije koja je pravodobno izvještena o događaju – naveli su iz policije.