Fotografija: Djedica je pronašao čitav arsenal oružja u kući/
Foto: Luka Gerlanc/CROPIX
Djedica je pronašao čitav arsenal oružja u kući/ Foto: Luka Gerlanc/CROPIX

Pronašao 11 bombi, 16 detonatorskih kapisli i 73 komada streljiva: "Sve je predao policiji"

Na mjesto događaja izašao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu koji je od 76-godišnjaka preuzeo bombe i streljivo. Sve je pohranjeno u skladište ubojite opreme do uništenja, kažu u policijiMuškarac u dobi od 76 godina čistio je kuću i pronašao hrpu bombi i streljiva. 

Kako javljaju iz PU bjelovarsko - bilogorske, u ponedjeljak 20. veljače, 76-godišnjak iz Bjelovara je policiji prijavio da je prilikom čišćenja i uređivanja kuće pronašao streljivo i bombe.

- Na mjesto događaja izašao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu koji je od 76-godišnjaka preuzeo 11 bombi M 75, šest detonatorskih kapisli broj 8, 10 vježbovnih detonatorskih kapisli i 73 komada streljiva različitog kalibra. Sve to pohranjeno je u skladište ubojite opreme do uništenja, kažu u policiji.

Apel građanima

Kako kažu, zahvaljuju svim građanima koji su dosad sudjelovali u akciji "Manje oružja, manje tragedija" te i dalje pozivaju sve one koji još uvijek čuvaju nelegalno oružje, streljivo, minsko-eksplozivna sredstva i druge nedozvoljene predmete da ih predaju policiji bez straha od kazne.

- Molimo građane da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj namjeri predaje obavijeste policiju na broj 192. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način, poručuju.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!