Fotografija: Foto: Niksa Stipanicev/CROPIX (ilustracija)
Foto: Niksa Stipanicev/CROPIX (ilustracija)

Pronađeni šumski lopovi: Dvojica Daruvarčana rušila drveće u privatnoj šumi u Gornjem Daruvaru

Dvojac je od 1. rujna do 7. listopada, u privatnoj šumi u Podborskoj ulici posjekao i odvezao 11 trupaca stabala bagrema i time prouzročio štetu od 10 tisuća kuna, kažu iz policijeDvojici Daruvarčana po sve sudeći propao je plan da bez popratne dokumentacije izvrše sječu drva u privatnoj šumi u Gornjem Daruvaru.

Naime, iz PU bjelovarsko-bilogorske izvijestili su da su dovršili kriminalističko istraživanje te utvrdili tko je u periodu od 1. rujna do 7. listopada, u Gornjem Daruvaru u Podborskoj ulici, posjekao i odvezao 11 trupaca stabala bagrema iz šume u suvlasništvu 67-godišnjaka, koji je nastalu štetu procijenio na 10 tisuća kuna. 

Uključen i drugi suvlasnik

- Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je počinitelj navedene krađe 25-godišnjak. Nadalje je utvrđeno da je 25-godišnjaka angažirao 46-godišnjak, koji je drugi suvlasnik navedene šume, da mu u njegovom djelu izvrši sječu oko 10 kubika drvne mase drveta bukve i graba. 25-godišnjak je to napravio bez izvršene doznaka stabala i bez popratne dokumentacije. Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o šumama, protiv 25-godišnjaka i 46-godišnjaka slijedi izvješće o počinjenom prekršaju šumarskoj inspekciji, kažu iz PU bjelovarsko-bilogorske.

Dodaju i to da protiv 25-godišnjaka zbog počinjenog kaznenog djela „Krađa“ iz članka 228. stavka 1. Kaznenog zakona slijedi podnošenje kaznene prijave nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru.

Kako doznajemo, obojica počinitelja su s daruvarskog područja.