Fotografija: Mjesto gdje je mladi Daruvarčanin automobilom ušao u pješačku zonu i vozio se do Julijevog parka/Foto: Google, Dark Tomaš/Cropix
Mjesto gdje je mladi Daruvarčanin automobilom ušao u pješačku zonu i vozio se do Julijevog parka/Foto: Google, Dark Tomaš/Cropix

Pripiti Daruvarčanin autom vozio po pješačkoj zoni do Julijevog parka. Policija ga odmah uhvatila

Policajci u službenom kombiju vidjeli su ga kako s ceste autom skreće u pješačku zonu pa su upalili rotirke...
Daruvarčani su sinoć uživali na terasama kafića u samom središtu grada kada ih je oko 20.30 sati iznenadio neobičan prizor. Naime, preko Trga kralja Tomislava prvo je prošao osobni automobil, a riječ je, za one koji ne znaju, o pješačkoj zoni gdje je automobilima strogo zabranjen promet. 

Automobil je pokraj kafića "Špica" skrenuo desno prema Julijevom parku. 

Nakon što je neobična scena završila, gosti obližnjih kafića nastavili su ispijati svoja pića. Ni minutu kasnije, i zaista je nevjerojatno brza bila reakcija, policijski kombi s upaljenim rotirkama došao je na Trg kralja Tomislava, malo zastao, napravio krug pa skrenuo prema Julijevom parku. 

Teško bi to bilo nazvati potjerom jer se više odvijala na, da tako kažemo, "daruvarski", a ne američki način - smireno, bez tenzija i nepotrebne drame.  

- Policajci su uočili vozilo koje je s glavne ceste skrenulo u pješačku zonu na središnjem gradskom trgu. Krenuli su za njim u kombiju s upaljenim rotirkama i zaustavili ga na ulazu u Julijev park - rekao nam je Dalibor Čajsa, načelnik Policijske postaje Daruvar.

Policija je vozača alkotestirala i utvrdila da je imao 0,81 promila alkohola u krvi. Vozač je ovakvom vožnjom prekršio članak 46. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, koji između ostalog, kaže da vozač motornog vozila za kretanje u prometu mora koristiti isključivo kolnik osim u slučaju opasnosti za život, zdravlje i imovinu.

Prema tom zakonu, kazna za vožnju izvan kolnika iznosi 300 kuna.

Neslužbeno smo doznali kako je vozač koji se vozio po pješačkoj zoni do ulaza u Julijev park mlađa muška osoba s područja Daruvara.