Fotografija: Policija je vlasnika kafića prijavila za remećenje javnog reda i mira/Foto: Nikša Stipaničev/CROPIX (ilustracija)
Policija je vlasnika kafića prijavila za remećenje javnog reda i mira/Foto: Nikša Stipaničev/CROPIX (ilustracija)

Prijavljen jer inspektore civilne zaštite nije pustio u svoj kafić. Tvrdi: "Nisu se htjeli predstaviti"

Policija će protiv njega podnijeti prekršajni prijedlog zbog remećenja javnog reda i mira jer je "vikao i vrijeđao inspektore i sprječavao ih da uđu u ugostiteljski objekt"Vlasnik jednog kafića u Grđevcu zaradio je optužni prijedlog zbog remećenja javnog reda i mira jer je vrijeđao inspektore civilne zaštite i spriječavao ih da uđu u njegov lokal.

Naime, kako je izvjestila PU bjelovarsko-bilogorska, u ponedjeljak u Ulici kralja Tomislava u Velikom Grđevcu na parkiralištu ispred jednog ugostiteljskog objekta javni red i mir narušavao je 53-godišnji vlasnik. 

Htjeli napraviti nadzor

Vikao je i vrijeđao inspektore civilne zaštite i sprječavao ih da uđu u ugostiteljski objekt kako bi obavili nadzor provođenja epidemioloških mjera. Protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Kako smo neslužbeno doznali, riječ je o kafiću Casablanca u Velikom Grđevcu, čiji nam je vlasnik ispričao svoju verziju priče:

Tražio da pokažu značke

- Stajali su vani na parkiralištu, vidio sam ih, izašao van i pitao što trebaju. Prvo se uopće nisu htjeli predstaviti. Kada su mi napokon rekli da su inspektori civilne zaštite, tražio sam od njih da mi pokažu značku. Nakon što su izvadili značke, rekao sam im da ću fotografirati značke mobitelom jer nemam naočale pa ne vidim što na njima piše. Rekao sam im da ne želim fotografirati njih, nego njihove značke jer moram znati tko mi to dolazi u kontrolu. Oni su ih izvadili i onda brže-bolje, kao u Alan Fordu, vratili u džep. Nakon toga su sjeli u auto i otišli - ispričao nam je vlasnik kafića Casablanca, napominjući kako nakon toga policija kod njega nije dolazila.