Fotografija: Prizor nakon stravične prometne nesreće u Donjem Daruvaru bio je jeziv/Foto: Snimio čitatelj
Galerija
Prizor nakon stravične prometne nesreće u Donjem Daruvaru bio je jeziv/Foto: Snimio čitatelj

Preminuo vozač Opel Tigre koji je prošle srijede skrivio prometnu nesreću u Donjem Daruvaru

Unatoč nadljudskim naporima kompletnog medicinskog osoblja bjelovarske Opće bolnice, 38-godišnjem Igoru Š. nije bilo spasaUnatoč nadljudskim naporima medicinskog osoblja bjelovarske Opće bolnice, vozač Opel Tigre Igor Š. (38) koji je prošli tjedan skrivio prometnu nesreću u Donjem Daruvaru, podlegao je danas iza ponoći teškim ozljedama.

Kako smo izvještavali odmah nakon nesreće, vozač Opel Tigre zadobio je vrlo težak otvoreni prijelom potkoljenice.

Politrauma

Prema rječima Gordane Kesić Valpotić, voditeljice Jedinice intenzivnog liječenja i pomoćnice ravnatelja za kvalitetu zdravstvene zaštite, vozač je 30. lipnja u 14.30 sati dovezen u Hitni bolnički prijem bjelovarske Opće bolnice vozilom Hitne medicinske pomoći u pratnji liječnika.

-  Pacijent je u prometnoj nesreći zadobio vrlo teške tjelesne ozljede s potencijalom mogućeg pogoršanja i životne ugroženosti. Moram reći da su doista povrede koje smo vodili kod prijema primjereno zbrinute već na terenu od ekipe Hitne medicinske pomoći, a po prijemu u našu ustanovu, provedena je hitna obrada, kao i nužni postupci liječenja takvog složenog pacijenta koji je zapravo definiran kao politrauma. Odmah se krenulo s pripremama za hitni i vrlo složeni operativni zahvat. Odmah po stabilizaciji pacijenta operacija je provedena - rekla nam je dr. Valpotić i dodala kako je poslije operacije pacijent zaprimljen u Jedinicu intenzivnog liječenja. Prema njezinim riječima, on je u to vrijeme bio budan, pri svijesti i urednog kontakta. Nakon toga je prebačen na Odjel traumatologije na daljnje liječenje.

Krenuli u reanimaciju

- Nažalost, tijekom poslijepodneva tog dana stanje mu se naglo pogoršalo. Pacijentu je stalo srce i prestao je disati. Stoga smo odmah krenuli u reanimaciju i, moram reći, prema svim protokolima i vrlo brzo smo dobili pozitivan odgovor. Pacijent je nakon toga uz sve mjere i postupke nužne za takvo stanje zaprimljen u Jedinicu intenzivnog liječenja gdje se nastavila daljnja nužna dijagnostika, intenzivno liječenje ali i potrebno reanimacijsko zbrinjavanje. Htjeli smo isključiti moguće akutno krvarenje i ono je s ponovljenom obradom isključeno. Kao mogući razlog tog naglog pogoršanja, uočene su promjene koje se vežu na inicijalno sustavno natučenje gotovo svih organa. U prvoj obradi, te ozljede su bile presvježe da bi se uopće vidjele. Promjene su nastale kao odrazno stanje inicijalne teške sustavne traume s ubrzanim razvojem zatajanja praktički svih organa. Ponovo su se uključili kirurzi jer je došlo do oticanja noge koja je primarno operirana. Indiciran je novi operativno zahvat kako bi omogućili nužne uvjete da se riješe svi potencijalni uzroci daljnjeg pogoršanja. U liječenje su se uključili gotovo svi, no povreda je bila toliko ozbiljna, da nikako nismo uspjevali dobiti pomak na bolje. Unatoč nadljudskim naporima svih uključenih djelatnika, pacijent je preminuo 6. srpnja u 0.53 sati - rekla nam je dr. Valpotić ističući kako je struka napravila sve što je mogla.

Prometna nesreća u Donjem Daruvaru/Foto: Snimio čitatelj
Prometna nesreća u Donjem Daruvaru/Foto: Snimio čitatelj

Podsjetimo, nesreća se dogodila u prošle srijede oko 11.40 sati kod bivšeg restorana Idila u Donjem Daruvaru. Prema policijskom izvješću, 38-godišnjak je upravljao osobnim automobilom Opel Tigra zagrebačkih registracijskih oznaka kroz mjesto Donji Daruvar. Izlaskom iz blagog desnog zavoja pretjecao je osobni automobil Opel daruvarskih registracijskih oznaka kojim je upravljala 56-godišnjakinja, no nije se uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu.

Frontalni sudar

Nakon što je pretekao vozilo ispred sebe, 38-godišnji vozač više se nije mogao vratiti u svoju prometnu traku već je prednjim dijelom svoje Opel Tigre udario u prednji dio Opel Corse kojim je iz suprotnog smjera upravljao 71-godišnjak. Od siline udarca Opel Corsa je odbačena u putni jarak, dok je Opel Tigra odbačena u desnu kolničku traku. Opel Tigra se ubrzo zapalila i u potpunosti izgorjela. Vozači Opel Tigre i Opel Corse i putnica iz Opel Tigre bili su vezani pojasem i nisu koristili mobitel.

U prometnoj nesreći tri su osobe teško ozlijeđene i prevezene u bolnicu/Foto: Snimio čitatelj
U prometnoj nesreći tri su osobe teško ozlijeđene i prevezene u bolnicu/Foto: Snimio čitatelj

Vozač Opel Corse Ljudevit M. (71) iz Velikih Zdenaca u nesreći je zadobio prijelom zdjelice, prsne kosti, rebara, nadlaktice i potkoljenice i trenutno se nalazi u Klinici za traumatologiju u Zagrebu. Njegovo je stanje stabilno i izvan je životne opasnosti. Suvozačica iz Tigre, Mateja P. (23), koja je u nesreći je zadobila teške ozljede glave opasne po život, također je stabilno.