Fotografija: Domagoj Sedlić/Foto: Štefan Brajković i Martina Čapo/MojPortal.hr
Galerija
Domagoj Sedlić/Foto: Štefan Brajković i Martina Čapo/MojPortal.hr

Poznati bjelovarski poduzetnik Domagoj Sedlić "pao" u velikoj akciji razbijanja narko lanca

Kako neslužbeno doznajemo, Sedlić je marihuanu navodno skladištio u bjelovarskim silosima u kojima inače otkupljuje žitarice od poljoprivrednikaBjelovarski poduzetnik Domagoj Sedlić uhićen je danas u velikoj akciji PNUSKOK-a i USKOK-a zbog sumnje u nelegalnu proizvodnju i preprodaju droge.

Podsjetimo, PNUSKOK i USKOK započeli su jutros opsežno kriminalističko istraživanje nad deset osoba koje se sumnjiči za udruživanje radi kaznenih djela iz "oblasti kriminaliteta droga".

Akcija je obuhvatila više osoba s područja Osječko-baranjske, Bjelovarsko-bilogorske i Splitsko-dalmatinske županije te Grada Zagreba za koje se osnovano sumnja da su u okviru zločinačkog udruženja počinile kaznena djela povezana s drogom.

Prikupljaju se dokazi

Prema neslužbenim informacijama, riječ je o osobama koje imaju i legalno registrirani uzgoj konoplje za proizvodnju CBD-a, no oni su navodno usput uzgajali i nelegalnu marihuanu kako bi je plasirali na narkotržište.

Policija je ranije izvijestila da s Uskokom provodi akciju protiv 10 osoba te da su u tijeku uhićenja i hitne dokazne radnje poput pretresa i prikupljanja drugih dokaza na području Zagreba, Osječko-baranjske, Bjelovarsko-bilogorske i Splitsko-dalmatinske županije.

- Po dovršetku kriminalističkog istraživanja policija će podnijeti kaznenu prijavu Uskoku, a uhićene osobe će predati pritvorskom nadzorniku. Uskok je dodao da će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju, odnosno pokretanju istrage i mogućem traženju istražnog zatvora - priopćili su iz policije.

Poslovni problemi

Poduzetnik iz Bjelovara Domagoj Sedlić ima tvrtku koja se bavi otkupom i skladištenjem žitarica, odnosno silose, a prije četiri godine navodno je preuzeo propali Tenis centar Ive Majoli.

Domagoj Sedlić/Foto: Štefan Brajković
Domagoj Sedlić/Foto: Štefan Brajković

Kako neslužbeno doznajemo, ilegalnu je marihuanu navodno skladištio upravo u bjelovarskim silosima, no za sada nije poznato koliko je marihuane u njima pronađeno tijekom ove akcije policije i USKOK-a.

Sedlićevi silosi u Bjelovaru/Foto: Martina Čapo/MojPortal.hr
Sedlićevi silosi u Bjelovaru/Foto: Martina Čapo/MojPortal.hr

Iz dobro upućenog izvora smo doznali da je Sedlićeva poslovna priča krenula s malim obiteljskim biznisom u Bereku, gdje i danas ima tvornicu stočne hrane, a u međuvremenu je postao vlasnik bjelovarskih silosa u kojima otkupljuje žitarice od poljoprivrednika. Tvrtka Sedlić, poznata po sloganu ‘snaga vašeg blaga’, lani je završila u procesu predstečajne nagodbe sa stotinjak milijuna kuna prijavljenih neosiguranih potraživanja vjerovnika i 16,3 milijuna kuna osiguranih tražbina. 

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!