Fotografija: Foto: Jure Mišković/CROPIX (ilustracija)
Foto: Jure Mišković/CROPIX (ilustracija)

Požežanin prijetio Daruvarčaninu: "Majmune, što si pričao? Zaklat ću i tebe i tvoje dijete!"

Daruvarčanin je prijetnje shvatio ozbiljno i prijavio ga policiji, a Požežanin je sada zbog toga osuđen na sedam mjeseci uvjetnog zatvoraŽ. M. (47) iz Požege nepravomoćno je osuđen na sedam mjeseci zatvora uvjetno na godinu dana zbog toga što je prijetio 49-godišnjem Daruvarčaninu.

Naime, Općinski sud u Bjelovaru prihvatio je zahtjev Općinskog državnog odvjetništva u Bjelovaru i proglasio krivim 47-godišnjeg Ž. M. iz Požege jer je 19. veljače ove godine preko aplikacije WhatsApp, Daruvarčaninu poslao poruku slijedećeg sadržaja: „Majmune, što si pričao?".

Čovjek iz Njemačke

Nakon toga je, piše u presudi, nazvao Daruvarčanina također preko WhatsAppa i rekao mu da što je pričao čovjeku iz Njemačke da ga je vidio u Daruvaru, da će ga polomiti kada dođe dolje i da će zaklati i njega i njegovo dijete. Iako mu je ove prijetnje tada izrekao više puta, još ga je nakon toga nekoliko puta nazvao i sve mu ponovio. Daruvarčanin je prijetnje shvatio ozbiljno i prijavio ga policiji. 

Okrivljeni Požežanin na koncu je osuđen na sedam mjeseci zatvora, uvjetno na godinu dana, što znači da ukoliko u godinu dana ne počini kazneno djelo, neće završiti iza rešetaka.  Ž. M. je dužan nadoknaditi troškove kaznenog postupka u iznosu od 300 kuna.