Fotografija: Požar je stavljen pod kontrolu/ Foto: Deni Marčinković
Galerija
Požar je stavljen pod kontrolu/ Foto: Deni Marčinković

Požar na obiteljskoj kući u Bjelovaru pod kontrolom. Što se dogodilo s dojavama Centru 112?

Dobili smo jednu jedinu dojavu u 8:58 sati i to od fizičke osobe koja se nalazila na benzinskoj postaji Šola i koja je vidjela požar. Od Centra 112 Bjelovar nismo dobili nikakav poziv, kaže Davor ĐalogPožar koji je jutros izbio u obiteljskoj kući u Bjelovaru u Ulici Borisa Papandopula, o čemu smo pisali OVDJE, stavljen je pod kontrolu, potvrdio je zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Bjelovar Davor Đalog.

Kako doznajemo od očevidaca, požar je navodno izbio na terasi koja se nalazi na katu kuće, a potom se proširio na tavanske prostorije. Nadalje, isti izvori tvrde da se u trenutku požara nitko nije nalazio u kući, a informaciju o požaru vlasnici su dobili od susjede, koja došla u njihov poslovni prostor u neposrednoj blizini te im priopćila tu vijest.

Navodno kontaktiran Centar 112

Na mjestu događaja doznajemo i to da je u više navrata kontaktiran Centar 112, međutim na njihove pozive navodno se nitko nije odazvao. Također, rečeno nam je i to da su susjedi i djelatnici tvrtke sami pokušali ugasiti požar do dolaska vatrogasca.

Požar je navodno izbio na terasi/ Foto: Deni Marčinković
Požar je navodno izbio na terasi/ Foto: Deni Marčinković

O navodnim pozivima prema Centru 112 upoznat je i sam zapovjednik JVP Bjelovar Davor Đalog.

Vatrogasci dobili samo jednu dojavu

- Dobili smo jednu jedinu dojavu u 8:58 sati i to od fizičke osobe koja se nalazila na benzinskoj postaji Šola i koja je vidjela požar. Od Centra 112 Bjelovar nismo dobili nikakav poziv. Navodno da je taj poziv išao preko Vukovara i doista ne znam o čemu je riječ. Uglavnom, JVP je dobila jednu dojavu i to u 8:58, a u 8:59 izašli smo na intervenciju s dva vozila i šest vatrogasaca, a nakon desetak minuta stigla su dodatna tri vozila i šest vatrogasaca, poručio je Đalog, dodavši da o svim hodogramima intervencije postoje snimljeni materijali.

Na intervenciju je stiglo šest vatrogasnih vozila/ Foto: Deni Marčinković
Na intervenciju je stiglo šest vatrogasnih vozila/ Foto: Deni Marčinković
Vatrogasci su dobili samo jednu dojavuFoto: Deni Marčinković
Vatrogasci su dobili samo jednu dojavuFoto: Deni Marčinković

Kako kaže, ne zna o čemu je točno riječ što se tiče poziva upućenih Centru 112, ali ističe da to s vatrogasnim službama nema nikakve veze.

Komentar cijele situacije tražili smo i od Županijskog centra 112, a njihov odgovor objavit ćemo čim ga dobijemo. Recimo i to da u požaru srećom nitko nije stradao, a točan uzrok njegovog nastanka bit će poznat nakon očevida.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku

Nastala je velika materijalna šteta/ Foto: Deni Marčinković
Nastala je velika materijalna šteta/ Foto: Deni Marčinković