Fotografija: Požar je prouzročio veliku materijalnu štetu/ Foto: Ivan Cosic/Nasice.com/CROPIX (ilustracija)
Požar je prouzročio veliku materijalnu štetu/ Foto: Ivan Cosic/Nasice.com/CROPIX (ilustracija)

Požar koji je izbio u čazmanskom poduzeću napravio štetu veću od 50 tisuća kuna

Do požara je došlo na radnom stroju „višelisni cirkular“, koji je namijenjen za „krajčenje“ daske, kažu iz policijePožar koji je u četvrtak, 4. kolovoza, oko 13.15 sati izbio jednom čazmanskom poduzeću, u Ulici Alojza Vulinca, napravio je veliku materijalnu štetu.

Silos u plamenu

Prema izvješću PU bjelovarsko-bilogorske, do požara je došlo na radnom stroju „višelisni cirkular“, koji je namijenjen za „krajčenje“ daske.

- Uslijed trenja između otpiljenog ivera drveta i rotirajućeg dijela stroja, došlo je do zagrijavanja, a potom i zapaljenja ivera koji je pao u podnožje stroja. Zatim je došlo do zapaljenja dijela piljevine te usisavanja zapaljene piljevine u usisni odvod silosa za piljevinu, unutar kojeg se nalazilo oko 50 kubika piljevine. Nakon usisa zapaljene piljevine unutar silosa, došlo je do zapaljenja oko 500 filterskih vreća koje su se nalazile s unutarnje strane silosa, a služe za odvajanje piljevine od usisnog zraka, poručili su iz PU bjelovarsko-bilogorske.

Velika šteta

Dodaju i to da su požar oko 16 sati ugasili pripadnici Javne vatrogasne postrojbe grada Čazma, a nastala materijalna šteta procjenjuje se između 50 i 100 tisuća kuna.

- U vezi događaja slijedi izvješće nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru, zaključili su iz PU bjelovarsko-bilogorske.