Fotografija: Minu je uništio policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu PU bjelovarsko-bilogorske/
Foto: Robert Fajt/CROPIX (ilustracija)
Minu je uništio policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu PU bjelovarsko-bilogorske/ Foto: Robert Fajt/CROPIX (ilustracija)

Poljoprivrednik orao njivu pa izorao minobacačku minu iz 2. svjetskog rata

Budući da je mina bila opasna za pomicanje ili prenošenje, policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu ju je na mjestu događaja uništioPrilikom obavljanja poljoprivrednih radova, 37-godišnji muškarac pronašao je u ponedjeljak na jednoj oranici u Severinu njemu nepoznatu eksplozivnu napravu.

Odmah nazvao policiju

Poljoprivrednik je odmah nazvao policiju koja je na teren poslala svog službenika za protueksplozijsku zaštitu koji je utvrdio da se radi o minobacačkoj mini kalibra 20 milimetara, porijeklom iz 2. svjetskog rata. Budući da je mina bila opasna za pomicanje ili prenošenje, policijski službenik ju je na mjestu događaja uništio.

Apel policije

"Pozivamo građane, koji još u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Takva sredstva ne donosite u policijske postaje, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja. O namjeri predaje obavijestite nas na broj 192 ili osobno u najbližoj policijskoj postaji. Poslat ćemo stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način", poručuju iz PU bjelovrasko-bilogorske.