Fotografija: Foto: Marko Todorov/CROPIX (ilustracija)
Foto: Marko Todorov/CROPIX (ilustracija)

Poljak u kombiju krijumčario migrante: "Policija ga slučajno zaustavila"

"U kombi vozilu poljskih registarskih oznaka kojim je upravljao 27-godišnji poljski državljanin nalazili su se strani državljani koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku", potvrdili su iz policijePolicijski službenici Policijske uprave požeško-slavonske su u petak, 21. lipnja, na području policijske uprave spriječili krijumčarenje više stranih državljana.

Kako kažu, tijekom obavljanja redovnih zadaća zaustavili su kombi vozilo poljskih registarskih oznaka kojim je upravljao 27-godišnji poljski državljanin te je utvrđeno da se u vozilu nalaze strani državljani koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku.

Uhićen je

- Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, osumnjičeni je uhićen i doveden u službene prostorije. Prema stranim državljanima postupano je sukladno Zakonu o međunarodnoj zaštiti i Zakonu o strancima, kažu u policiji.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni je uz  kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave požeško-slavonske.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!