Fotografija: Foto: PU bjelovarsko-bilogorska (ilustracija)
Foto: PU bjelovarsko-bilogorska (ilustracija)

Policija zaustavila auto u Donjim Sređanima i u njemu pronašla 100 kilograma duhana

Vozač koji je bio za upravljačem vozio je bez vozačke i pod zabranom pa su mu policajci oduzeli voziloDaruvarski policajci nisu ni slutili s kim će imati posla kada su jučer oko 11.30 sati u redovnoj kontroli prometa u Donjim Sređanima zaustavili vozilo sisačkih registracija kojim je upravljao 31-godišnji muškarac.

Naime, u unutrašnjosti vozila uočena je veća količina rezanog duhana bez markica Ministarstva financija RH. Temeljem sudskog naloga obavljena je pretraga vozila u kojem je pronađeno ukupno 10 vreća s oko 100 kilograma sitno rezanog duhana, a protiv 31-godišnjaka slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela nedozvoljene trgovine.

Ide na sud

Osim toga utvrđeno je  da je 31-godišnjak upravljao osobnim automobilom dok mu je rješenjem određeno da ne može podnijeti zahtjev za produljenje vozačke dozvole zbog prikupljenih negativnih prekršajnih bodova: No to nije sve. Pravomoćnim rješenjem izrečena mu je zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije.

- Temeljem zakonskih odredbi njemu je oduzeto vozilo, a on će danas, 21. veljače, biti doveden na saslušanje na prekršajni odjel Općinskog suda u Bjelovaru - kažu u PU bjelovarsko-bilogorskoj.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!