Fotografija: Policija će nastaviti pojačano nadzirati promet/Foto: Nikša Stipaničev/CROPIX(ilustracija)
Policija će nastaviti pojačano nadzirati promet/Foto: Nikša Stipaničev/CROPIX(ilustracija)

Policija za vikend uhvatila 184 vozača koji su vozili brže od dopuštenog

Najveća koncentracija alkohola od 2,39 g/kg utvrđena je 38-godišnjeg vozača u Gornjoj Kovačici, a najveća prekoračena brzina od 107 km/h izmjerena je u Rajiću na cesti gdje nije dopušteno voziti brže od 60 km/hPolicajci PU bjelovarsko-bilogorske su i tijekom proteklog vikenda pojačano nadzirali promet kako bi sprečili i sankcionirali najteže prekršaje u prometu i tom prilikom utvrdili ukupno 234 prometnih prekršaja.

Osam vozača vozilo je pod utjecajem alkohola, 184 vozača prekoračilo je dopuštenu brzinu kretanja, njih 18 nije bilo vezano pojasem, a deset ih je koristilo mobitel tijekom vožnje. Ostalih prekršaja zabilježeno je 14.

Četiri prometne nesreće

Najveća koncentracija alkohola od 2,39 g/kg utvrđena je 38-godišnjeg vozača u Gornjoj Kovačici, a najveća je prekoračena brzina izmjerena je u Rajiću. Iznosila je 107 kilometara na sat, a na toj cesti dozvoljeno je voziti 60 kilometara na sat.

Na prometnicama Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske dogodile su četiri prometne nesreće od kojih su sve bile samo s materijalnom štetom.

Stoga se i poduzimanje mjera usmjerenih na povećanje sigurnosti svih sudionika u prometu nastavlja.