Fotografija: Stjepan Batković pregazio je prijatelj u bijelom pick upu/Foto: Privatni album, Dino Marčinković/MojPortal.hr
Stjepan Batković pregazio je prijatelj u bijelom pick upu/Foto: Privatni album, Dino Marčinković/MojPortal.hr

POLICIJA UPRAVO POTVRDILA Bjelovarčanin Stjepan Batković nasmrt je pregažen iz osvete

45-godišnjak je vozilom na nogostupu udario 53-godišnjeg muškarca nanijevši mu osobito teške tjelesne ozlijede od kojih na mjestu preminuo



Policija je večeras, gotovo 28 sati od strašnog događaja u Bjelovaru, objavila da su dovršili kriminalističko istraživanje kojim je potvrđeno ono što se od početka slutilo - 53-godišnji Stjepan Batković Batak je ubijen.

Riječ je o zločinu koji se u ovom kraju, ali i čitavoj Hrvatskoj ne pamti. Za ubojstvo je osumnjičen Stjepanov 45-godišnji prijatelj iz djetinjstva I. K. Prijavljen je za kazneno djelo teškog ubojstva i predan pritvorskom nadzorniku.

Inače je za to kazneno djelo predviđena kazna zatvora od najmanje deset godina do kazne dugotrajnog zatvora.

Osobito teške ozljede

- Sumnja se da je on jučer, 27. prosinca, oko 17.30 sati, u Bjelovaru, u Ulici Ivana Gregorića s namjerom usmrćenja, zbog osvete radi ranijeg sukoba, vozilom na nogostupu udario 53-godišnjaka nanijevši mu osobito teške tjelesne ozljede od kojih je 53-godišnjak na mjestu događaja preminuo - objavili su iz policije. 

Potvrđeno je i da je svemu prethodio raniji sukob. No, sada je otkriveno i kako je do sukoba došlo nakon što je Batković verbalno i fizički napao svog ubojicu koji je napustio mjesto događaja te se vratio za kratko vrijeme i ubrzavajući vozilom bez kočenja usmrtio Batkovića na užasan način, udarivši ga svom silinom svojim pick up-om.  

Slijedi privođenje pred sud

Kako smo već objavili, Batkovićeve ozljede bile su toliko strašne da je odmah prevezen na obdukciju jer se identitet nije mogao utvrditi na mjestu događaja. 

Prema proceduri, počinitelj ovog neviđenog djela o kojem već danima pišu svi hrvatski mediji, sada će, najvjerojatnije sutra ujutro, biti priveden pred Županijski sud u Bjelovaru gdje će Županijsko državno odvjetništvo, koje je rukovodilo ovim očevidom, najizvjesnije zatražiti istražni zatvor kojeg će sudac istrage, s obzirom na težinu kaznenog djela, gotovo sigurno odobriti. Slijedi pokretanje opsežne istrage, koja bi također mogla potrajati zbog težine i kompleksnosti ovog djela. 

Ne zna se kako se branio

Batkovićev likvidator danas je priveden na ispitivanje u Županijsko državno odvjetništvo. Zasad nije poznato je li mu dodijeljen odvjetnik po službenoj dužnosti ili je tražio nekog svog branitelja. Također, ne zna se i je li na ispitivanju iznosio aktivnu obranu ili se branio šutnjom. No, svi će ti detalji uskoro biti poznati, jer hrvatsku javnost s pravom zanima što je nekoga navelo na ovako monstruozan čin.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!